Briedis oficiāli apstiprināts par WBO čempionu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis oficiāli apstiprināts par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas glabātāju pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Briedis šomēnes "Arēnā Rīga" trešajā raundā skandalozā Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā nokautēja poli Kšištofu Glovacki. Jau tad bija informācija, ka latvietis kļuvis par jauno WBO čempionu, tomēr josta pēc uzvaras viņam tā arī netika pasniegta, turklāt bija neskaidrība, lai bokseris tiešām ieguvis titulu.

Pēc cīņas ne WBO, ne "BoxRec" vietnēs nebija atrodama informācija par to, ka Briedis ir ieguvis čempiontitulu, tomēr nu situācija mainījusies. Jaunākajā WBO rangā latvietis norādīts kā WBO čempions, turklāt šāds statuss tagad ir arī viņa "BoxRec" profilā.

Tikmēr joprojām vakants ir prestižais Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiontituls. Nerodot kopsaucēju ar supersērijas rīkotājiem saistībā ar Brieža un Glovacka cīņas tiesnešiem, tā nolēma atsaukt savu jostu no šī dueļa. Tiesa, nav izslēgts, ka puses varētu panākt vienošanos uz finālu.

Supersērijas finālā Briedis spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu, kurš tajā pašā 15.jūnija vakarā Rīgā desmitajā raundā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti, iegūstot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu