Tuvākajās dienās prokurori varētu nosaukt prasīto sodu Zolitūdes traģēdijā apsūdzētajiem (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas pasākums.
Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas pasākums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zolitūdes traģēdijas tiesā prokuroru apsūdzības runa nonākusi finiša taisnē, un, iespējams, jau trešdien varētu tikt nosaukts sods, kādu apsūdzības uzturētāji pieprasa deviņiem apsūdzētajiem, vēstī Panorāma. 

Zolitūdes traģēdijas krimināllietā jau otro nedēļu turpinās tiesas debates, kuru laikā prokurori lasa tā saukto apsūdzības runu un kuras beigās tiks nosaukti soda mēri katram no deviņiem apsūdzētajiem. 

"Izskatās, ka apsūdzības runa ir jau finiša taisnē, un nākamajā posmā tiks dots vārds pašiem cietušajiem," teica cietušo advokāte Jevgenija Tverjanoviča-Bore, piebilstot, ka vismaz desmit cietušie ir emocionāli nobrieduši runāt un izteikties par, viņuprāt, piemērotāko soda mēru.

Tikmēr apsūdzēto advokāti aizvien pieturas pie  taktikas, ka viņu klienti nav vainīgi un kritizē prokuratūras darbu.

"Šīs debates ir tikai lēmuma par krimināllietas nodošanu tiesai atstāstījums. Protams, mēs esam sagatavojuši un turpinām gatavot argumentus pret apsūdzību. Es ceru, ka nebūs vajadzības 400 lapas rakstīt, tāpat kā prokuroriem," sacīja apsūdzētā Andra Gulbja aizstāvis.

Prokuratūra lietā uzrādījusi apsūdzības par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, nonāvēšanu aiz neuzmanības un darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu kopumā deviņiem cilvēkiem. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu