"Sabres" oficiāli izteikusi Girgensonam kvalifikācijas līguma piedāvājumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" oficiāli izteikusi kvalifikācijas līguma piedāvājumu latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam.

Informācija, ka 25 gadus vecajam Girgensonam izteikts kvalifikācijas līguma piedāvājums, bija jau pirms nedēļas, bet otrdien "Sabres" klubs to apstiprinājis oficiāli.

Kvalifikācijas līguma piedāvājumus saņēmuši arī "Sabres" uzbrucēji Remī Elijs, Jūhans Lāšons, Evans Rodrigess, Sīdžejs Smits, aizsargs Džeiks Makeibs un vārtsargs Līnuss Ullmarks.

Tādējādi uzbrucējs 1.jūlijā nekļūs par neierobežoti brīvo aģentu, kā tas notiktu gadījumā, ja "Sabres" nepiedāvātu šādu līgumu.

Arī tagad Girgensons ierobežoti brīvā aģenta statusā varēs saņemt līguma piedāvājumus no citām NHL komandām, bet "Sabres" būs 48 stundas laika, lai piedāvātu līdzvērtīgus nosacījumus.

Girgensonam pēc šīs sezonas beidzas divu gadu līgums ar "Sabres", kuru abas puses noslēdza 2017.gada augustā.

Viņš aizvadītajā sezonā 72 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo trīs gadu laikā. Viņš NHL 420 spēlēs guvis 49 vārtus un veicis 70 rezultatīvas piespēles.

Bufalo komanda latviešu uzbrucēju izraudzījās 2012.gada draftā ar 14.numuru. Pirmo gadu "Sabres" paspārnē viņš nospēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Ročesteras "Americans", bet gadu vēlāk debitēja NHL.

"Sabres" rudenī vienubrīd bija NHL līdere, bet sezonu ar 76 punktiem 82 spēlēs noslēdza Austrumu konferences 13.vietā, astoto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu