Trešdien gaiss sakarsīs līdz +30 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā Latvijā ir visai mākoņainas debesis, no valsts rietumiem mākoņu kļūst mazāk, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dažviet - galvenokārt Ziemeļvidzemē - iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūš lēns vējš vai saglabājas bezvējš.

Gaisa temperatūra saullēktā bija +11..+18 grādi, un jau astoņos rītā termometra stabiņš vietām pakāpsies virs +20 grādiem.

Rīgā pārsvarā mākoņains rīts, vēja tikpat kā nav. Gaisa temperatūra saullēktā bija +18 grādi, bet lidostā "Rīga" tikai +12 grādi.

Trešdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+30 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies Vidzemes ziemeļos un vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji klās debesis un vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Vakarā un naktī uz ceturtdienu valsts lielākajā daļā gaidāms lietus, tai skaitā pērkona lietusgāzes.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš.

Rīgā dienas laikā nokrišņi maz iespējami un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem.

Laikapstākļus nosaka topošs ciklons, kas Latviju šķērsos vakarā un naktī uz ceturtdienu. Atmosfēras spiediens pazeminās; trešdienas rītā tas vēl ir 765-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +24..+27 grādi, Rīgas jūras līča piekrastē aptuveni +21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.jūnijā bija +37..+40 grādi daudzviet Eiropas centrālajā un dienvidu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu +1 grāds Ziemeļvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu