Ieceļošana Latvijā otrdien liegta pieciem ārzemniekiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ieceļošana Latvijā otrdien liegta pieciem ārzemniekiem, informēja Valsts robežsardzē.

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Tāpat arī trīs Ukrainas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam.

Visas minētas personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti pieci Kazahstānas, viens Kirgizstānas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Vienai Latvijas pilsonei liegta izceļošana no valsts, jo viņai nebija derīga ceļošanas dokumenta.

Tikmēr veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Lietuvas, vienam Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim, kā arī vienam Igaunijas bezvalstniekam.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsargi saukušas pie administratīvās atbildības 13 personas - četrus Krievijas, četrus Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienu Ukrainas un vienu Lielbritānijas pilsoni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu