Ostapenko: Man pamazām atgriežas pārliecība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko uzlabo savu fizisko formu un kļūst arvien labāka, par sekmīgo sniegumu Lielbritānijā notiekošajā Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra teica sportiste.

Ostapenko ir sasniegusi Īstbornas turnīra astotdaļfinālu. Otrdien viņa otrajā kārtā pieveica pasaules devīto raketi Sloeinu Stīvensu no ASV, bet trešdien viņu gaida duelis pret WTA ranga 52.numuru Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas.

"Pēdējie pieci mači bijuši grūti, tomēr to laikā esmu guvusi četras uzvaras. Šobrīd jūtos tiešām labi, jo sezonas sākumā man klājās pasmagi, jo pērn guvu traumu. Tas nebija viegls laiks, bet šobrīd pakāpeniski uzlaboju savu fizisko formu un kļūstu labāka," rīkotāji citē Ostapenko teikto.

Otrdien planētas 35.rakete Ostapenko guva šīs sezonas pirmo uzvaru pret kādu no pasaules ranga pirmā desmitnieka tenisistēm. Tiesa, viņa spēlēja ierasti agresīvajā stilā, kas lika pieļaut 40 nepiespiestās kļūdas, tostarp 14 dubultkļūdas.

Vēl pirmajā setā Ostapenko kapitulēja ar 1-6, tomēr nākamajos divos triumfēja ar 6-0, 6-3, nodrošinot uzvaru visā cīņā.

"Pirmais sets bija sarežģīts, jo nespēju iegūt ritmu," paskaidroja Latvijas tenisiste. "Pieļāvu daudz nepiespiesto kļūdu, bet otrajā un trešajā setā centos būt agresīvāka. Domāju, psiholoģiski vairāk atrados spēlē un biju labāk noskaņojusies. Agresīva spēle ļauj man sasniegt labus rezultātus."

"Domāju, man pamazām atgriežas pārliecība. Zālāja segums var tikai palīdzēt, jo uz tā ir grūtāk kustēties, tāpēc mani spēcīgie sitieni var tikai palīdzēt," norādīja Ostapenko.

Ostapenko un Aleksandrovas mačs trešdien varētu sākties ap plkst.16 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu