Vingris stāsta: VUGD mācības Daugavā (1)

Atpūtas kuģa un kutera sadursme ar cietušajiem ūdenī
CopyLinkedIn Draugiem X

26. jūnijā rītā no piestātnes pie Akmens tilta atiet atpūtas kuģis “Vecrīga” ar neierastiem pasažieriem uz klāja - krēslos pie atpūtas galdiņiem ir iekārtojušies aptuveni divi desmiti vīriešu ģērbti hidrotērpos un košās glābšanas vestēs. Viņi ir viena daļa no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, kas piedalīsies VUGD organizētajās praktiskajās mācībās uz ūdens un iejutīsies kuģa avārijā cietušo rindās. Arī es, ietērpts ūdensnecaurlaidīgajā hidrotērpā un vestē, atrodos uz kuģa un kopā ar citiem mācību dalībniekiem lēkšu Daugavā un būšu liecinieks glābšanas darbiem.

Netālu no Zaķusalas krastiem inscenētā situācijā atpūtas kuģis saduras ar kuteri. Abu peldlīdzekļu pasažieri lec ūdenī un peld dažādos virzienos. Sadursmes rezultātā kuģa un kutera korpusos  ir radušās sūces un abi peldlīdzekļi dreifē Daugavā. Glābšanas dienesta 112 numurs vienlaicīgi saņem vairākus avārijas situācijas zvanus, uz avārijas vietu tiek nosūtīti ugunsdzēsēji glābēji un tiek veikta cilvēku glābšana, un pirmās palīdzības sniegšana izglābtajiem.

Šo praktisko mācību mērķis bija pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī trenēt glābšanas darbus veikšanu un vadīšanu ūdens akvatorijā. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu