Pirms remonta radi ideju dēli jeb kā atrast iedvesmu telpas dizainam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/Intro_srl

Reizēm grūtākā daļa, gatavojoties remontdarbiem, ir idejas atrašana. Daudzi no mums meklē iedvesmu sociālajos tīklos, piemēram, Instagram vai Pinterest, tomēr šādā veidā var gadīties izveidot bezpersonisku dizainu. Labs palīgs varētu būt ideju dēlis, kurā izkārto sev tīkamas fotogrāfijas, krāsainas kartītes, šablonus, zīmējumus un citas lietas, kas var kalpot kā topošās telpas centrālie motīvi. 

Kas ir ideju dēlis? 

Iedvesmas vai ideju dēlis ir dažādu fotogrāfiju izlase, kas ļauj noprast, kāda ir mūsu personība, vēlmes un kopējā noskaņa. Ne velti mēdz teikt, ka mājoklis spēj ļoti daudz pastāstīt par pašu cilvēku un viņa personību. Ideju dēlis sastāv no dažādiem elementiem - krāsām, kartītēm, fotogrāfijām, audumu atgriezumiem, ilustrācijām un citām detaļām, kas glīti izkārtotas noteiktā kompozīcijā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studio on Mondays | Kat (@studioonmondays) on

Kā tas palīdz telpas dizaina izveidē? 

Ik dienu cilvēki redz tūkstošiem attēlu - citu cilvēku fotogrāfijas sociālajos tīklos, reklāmas, žurnālu vākus un citus attēlus, kas kaut kādā ziņā ietekmē gaumi un izpratni par skaistumu un estētiku. Atrodot sev tīkamus attēlus, zīmējumus vai citas vizualizācijas un sakombinējot tās kopā vienuviet, radīsies priekšstats, kāda ir mūsu gaume un vēlmes, kuras varam atspoguļot interjerā.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizainhouse (@dizainhouse) on

Kā radīt ideju dēli?

Ideju dēļa izgatavošana ir kā kolāžas likšana - uz lielākas papīra lapas, kartona gabala vai pat uz restes vai auklas piestiprini vairākas sev tīkamas bildes, atgriezumus no avīzēm vai žurnāliem, fotogrāfijas un attēlus vai arī veido ideju dēļus elektroniski savā viedtālrunī vai planšetē. Personiskākam pieskārienam, uzņem un izmanto pašu bildētas fotogrāfijas. Ideālā variantā izmanto vienotas krāsu gammas fotogrāfijas vai tās veido saskanīgi - jo saskanīgākas un vienotākas būs bildes, jo vieglāk tās būs īstenot interjerā.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allison Ortiz (@allisonkayeinteriors) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassie Zurbrigg (@clevercasadesigns) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soul Curry Art (@soulcurryart) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Skin Crush | Skincare Tips (@the.skincrush) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu