Brīvdienu ceļvedis: dārza svētki, "Lampa", austrumu tirgus, kuģis "Saratov"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juris Ross

Domājiet, pēc Līgo svētkiem viss būs klusi un mierīgi? Nu, nē - skat, kas tik` nenotiek!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Rundāles pils Dārza svētki 

Foto: publicitātes

Rundāles pils muzejs un Rundāles novada pašvaldība šogad 29. jūnijā aicina visus Latvijas Puķu draugus kopīgi svinēt 13. Rundāles pils Dārza svētkus un 42. Latvijas Puķu draugu salidojumu. Svētki ikreiz aktualizē kādu Rundāles pils muzeja darbībai atbilstošu tēmu. Aizvadītajos gados uzmanības centrā bija gan rozes, gan tulpes un citas sīpolpuķes, gan kokaugu kolekcijas un vēsturiskās oranžērijas, gan parteri, strūklaka, Zaļais teātris, medības un 18. gadsimta izklaides. Šogad Dārza svētki veltīti tēmai “Lapenes baroka dārzā”.

Austeres & Aperol Spritz dārza ballīte

Foto: publicitātes

AUSTERES & APEROL SPRITZ - ilgi nedomājām par gardākājām lietām, ko apvienot vienā vakarā - austermīļiem, aperolmīļiem un abiem kopā uzrīkosim dārza svētkus vol. 2 tepat Rīgā, zaļā Viesturparka skavās!

Vasaras tirdziņš Andrejostas kvartālā

Šoreiz sestdienā, 29. jūnijā, plkst. 11:00 – 16:00 saulainā sestdienā aicinām Andrejostas kvartāla viesus uz vasaras tirdziņu , kur vienu viet satiksies Latvijas modes dizaineri, amatnieki un mājražotaji, lai lutinātu acis, sirdi un garšu kārpiņas! DJ Gustavito padarīs salaino dienu super pozitīvu un muzikālu.

Rīsa Grauds: Tuvie Austrumi 

Foto: publicitātes

30.jūnijā no plkst.11:00 līdz 15:00 Āgenskalna tirgū norisināsies Tuvo Austrumu kultūras festivāls "Rīsa grauds". “Rīsa grauds” virtuve piedāvās Tuvo Austrumu autentiskos ēdienus, būs iespēja nobaudīt tradicionālo turku kafiju un Apvienoto Arābu Emirātu dateles ar tēju, būs nopērkami Tuvo austrumu produkti un literatūra. Pasākumā viesosies kaligrāfs un hennas māksliniece. Ikviens interesents varēs darboties LU Āzijas studiju programmas studentu vadītā arābu valodas darbnīcā, kā arī Diānas Dimzes Dimmes dizaina darbnīcā, vai spēlēt dažādas galda spēles. Programma.

Print Battle 

Foto: publicitātes

Ir pienācis laiks apsegt savas miesas ar apdrukātiem krekliem. Koncepts līdzīgs, kā iepriekšējo reizi, ņemam savus kreklus, nākam 28. jūnijā, plkst. 20:00 uz uz pasākumu Čaka 90, kur tos apdrukās bez maksas. Šoreiz pasākumā 4 dizaini no dažādiem ilustratoriem. Piedalās Brekte, Lazy Bra, Samta Things un Smldz.

"Ceturdienas - zivju dienas" Jūrmalā

Foto: publicitātes

Šovasar, jūlijā un augustā, katru ceturtdienu, no 12.00 – 15.00 notiks pasākumu cikls "Ceturdienas - zivju dienas". Ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar zivju kūpināšanas amata prasmēm un piedalīties kūpināšanas sagatavošanas procesā, kura noslēgumā kūpinātās zivis varēs arī nogaršot. Pasākuma laikā notiek viens zivju kūpināšanas cikls – “reņģu pirtiņas” sakurināšana, zivju savēršana uz virbiņiem, zivtiņu kūpināšana, kas ilgst apmēram vienu stundu un beigās – gatavā kūpinājuma degustācija. 

LAMPAS “Politiķu cepienu” papildinās Latvijā pirmais “Politiķu disko”

Foto: publicitātes

Jau piekto reizi Sarunu festivālu LAMPA noslēgs “Politiķu cepiens” – iespēja caur atklātu, cilvēcīgu un vieglu sarunu paskatīties uz politiku. 29. jūnija vakarā Cēsu pils parkā uz festivāla galvenās DOTS skatuves Latvijas labākie komiķi izaicinās četrus drosmīgus politiķus pajokot par sevi veselīga humora pilnā gaisotnē. Šogad pirmoreiz tiks rīkots arī “Politiķu disko” – piektdienas vakara ballītē politiķi solījuši stāties pie DJ pults un kārtīgi izdancināt festivāla apmeklētājus! Pasākums notiks sestdien 29. jūnijā no plkst. 22:45 līdz 00:00. Plašāk par LAMPAS programmu lasiet.

 “Kuģa "Saratov" sagaidīšanai Liepājā - 100”

Foto: publicitātes

No 27. līdz 29. jūnijam Liepājā noritēs vēsturisku notikumu pasākumu kopums “Kuģa "Saratov" sagaidīšanai Liepājā - 100”. Atceroties laiku, kad Liepāja bija kļuvusi par Latvijas valsts pagaidu valdības mītni, trīs dienu garumā ikviens varēs izdzīvot 1919. gada 27. jūnija notikumus, piedaloties plašā svētku programmā. Diena noslēgsies ar Kurzemes Dziesmu svētki "Es esmu dzīvība", kas sāksies plkst. 19.00 Liepājas Olimpiskais centrs.

Rīgas jūras līča regates noslēgums Kuivižu ostā

Foto: publicitātes

Rojā tika dots starts Rīgas jūras līča regatei (Gulf of Riga Regatta 2019 GoRR), kas būs arī Latvijas atklātais jūras burāšanas čempionāts un jauniedibinātā Livonijas kausa izcīņa. 29. jūnijā vari apmeklēt Kuivižu ostu, lai no plkst. 11.00 līdz 15.00 varētu baudīt sacensību noskaņu klātienē. Īsi pirms apbalvošanas ceremonijas, plkst. 16.00, LHEI pārstāvji interaktīvi pastāstīs par jūras grunduli, kā arī būs unikāla iespēja šo zivi arī nobaudīt. Apbalvošanas ceremonijas plānota plkst. 17.00.

MŪZIKA UN FESTIVĀLI

Sub Scriptum&Skye Steele brīvdabas koncertā

Foto: publicitātes

27. jūnija vakarā Kalnciema kvartālā uzstāsies pašmāju uzlecošās zvaigznes Sub Scriptum, kurus iesildīs amerikāņu dziesminieks Skye Steele. Ieeja no 19.00, bez maksas. Sub Scriptum sastāvā ir 4 puiši no Madonas, kuri savas muzikālās gaitas uzsākuši jau bērnībā. Paši par sevi saka, ka izkāpuši no orķestra bedres un izdomājuši spēlēt roku. Sub Scriptum uzstājušies vidažādākajos pasākumos, kā arī rīkojuši Labdarības tūri un ar savu talantu dalījušies arī ar bērnu namu bērniem - gan uzstājoties, gan sniedzot mūzikas stundas. Koncertā būs iespējams dzirdēt grupas jaunākās un publikas sirdis iekarojušās dziesmas ''21.gs. mode'', ''Viegli Ievainots'', kā arī ''Pajāt'' un daudzas citas. Sub Scriptum nebaidās uz skatuves kārtīgi iztrakoties un šo enerģiju nodod arī apmeklētājiem.

Sudden Lights Andrejostas kvartālā

Foto: publicitātes

27.jūnijā Andrejostas kvartāla apmeklētajus priecēs Latvijā iemīļotā un talantīgā mūziķu apvienība Sudden Lights. Mini Street Food no Meat chef, Grīkstrīta, Muusu Terase un citiem! Svinēt dzīvi Andrejostā ir super forši - lokālās Andrejostas industriālais šarms, pievilcīgā vienkāršība un allaž sirsnīgā kopā būšana! Ņem līdzi draugus (arī četrkājainos), radus, mīļotos!

INTARS BUSULIS & Abonementa orķestris

Foto: publicitātes

29. jūnijā plkst. 20.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē notiks Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts, kurā skanēs Intara Busuļa un Kārļa Lāča dziesmas un klausītāju iemīļotāko dziesmu izlase, kā arī maestro Raimonda Paula un Jeļenas Vaengas rakstītās dziesmas I. Busulim. 

IZRĀDES

“Nerātnā vasaras nakts”

Foto: publicitātes

29.jūnija vakarā Tukuma estrādē pie skatītājiem dodas jaunais koncertuzvedums “Nerātnā vasaras nakts”. Jauniestudētajā muzikālajā uzvedumā dzīvā orķestra pavadījumā skanēs savulaik populāri joku hīti no R.Paula, I.Vīgnera daiļrades, dziesmas no “Ornamenta”, E.Liepiņa repertuāra un tautasdziesmu apdares, bet to caurvīs nerātnās latvju dainas, ticējumi un apdziedāšanās. Koncertuzveduma piedalās aktieri Mārtiņš Brūveris, Ieva Pļavniece, Artis Robežnieks, Kārlis Reijers, dziedātāji Anmary, Rūta Dūduma, Atis Auzāns un Nerātnais orķestris. Koncertuzveduma režisors – Valdis Pavlovskis. Pirmajai “Nerātnās vasaras nakts” pirmizrāde 29.jūnijā Tukumā, Durbes estrādē sekos tikšanās - 30.jūnijā Alūksnē, Pilssalas estrādē.

KINO 

Brīvdabas kino vakars Spīķeros: filma Klases salidojums

Foto: publicitātes

27.jūnijā aicinām Tevi uz brīvdabas kino vakaru Spīķeros. Šajā reizē par labu garastāvokli un Jūsu smaidiem visa vakara garumā parūpēsies pašmāju filma – komēdija KLASES SALIDOJUMS! Ieeja bez maksas. Pasākuma sākums plkst.21.00, kino seansa sākums plkst.22.00 (līdz ar tumsas iestāšanos).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu