Drifta festivālam Daugavpilī reģistrējušies jau 55 dalībnieki

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu 13.jūlijā, nu jau septīto reizi, drifts notiks Daugavpilī. Pēc gada pauzes drifteri atgriezīsies kartodromā „Blāzma”. 12.jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi, bet dienu vēlāk notiks Betsafe Latvijas drifta kausa 4.posms un Lietuvas drifta kausa Street klases ieskaites posms.

Daugavpilī uz starta ceram redzēt arī vietējo braucēju Jevgēņiju Sapunu, kurš 2015. gadā pārliecinoši uzvarēja Latvijas drifta kausa ProAm klases kopvērtējumā.

Sacensībās uz starta izies arī Lietuvas Street klases braucēji, kam mazliet atšķiras Latvijas Street klases tehniskās prasības. Lietuvas Street klasē var braukt ar jebkuru aizmugurējās piedziņas automašīnu; galvenais nosacījums ir tikai riepas platums - 205 mm. Šīs atšķirības dēļ mēs redzēsim divas tandēmu sesijas - gan atsevišķus tandēmus Latvijas Street klasē, gan tandēmus Lietuvas Street klasē, gan arī tandēmus ProAm klasē. Kopā sestdien tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni abām ieskaites klasēm, un trīs atsevišķi tandēmu fināli.

ProAm klasē kopvērtējuma līderis ir Rolands Bērziņš, kuram ir viens no skaistākajiem drifta auto Latvijā - 6. sērijas BMW. Rolandam seko mūsu abi gados jaunākie drifteri - Artūrs Bondars un Nikolass Bertāns -, bet pirmajam trijniekam ir pietuvojušies arī pārējie ProAm klases braucēji. Iespējams, pēc Daugavpils posma sportistu izkārtojums kopvērtējumā jau būs citādāks. Daugavpilī Latvijas ProAm klases sportistiem pievienosies arī braucēji no Lietuvas un Igaunijas.

Street klasē pēc iepriekšējā posma par kopvērtējuma līderi kļuva Edgars Kroģeris, aiz sevis atstājot Gintu Kirgicki. Trešajā vietā ir pagājušā gada debijas balvas ieguvējs Igors Vozņakovskis, kuram cieši seko Imants Bitmets. Pēc Daugavpils posma sekos posms Igaunijā, bet noslēdzošais posms tiks aizvadīts Biķerniekos. 

Kopā uz starta būs vairāk par 60 dalībniekiem, bet organizatori droši aicina sacensībām pietiekties arī jaunos censoņus no Latgales novada, jo Street klasē savus spēkus var iemēģināt jebkurš braucējs, un tagad, kad sacensības notiek tik tuvu mājām, tiek dota vēl nebijusi iespēja pamēģināt spēkus šajā autosporta disciplīnā.

Daugavpilī būs atvērtais dalībnieku parks ar iespēju visiem aplūkot drifta automašīnas klātienē un satikt sportistus.

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdien, 12. jūlijā. Sestdien, 13. jūlijā treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensības tiks atklātas 14:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu