Rallijā Estonia startēs arī ātrākais igauņu rallija braucējs Tanaks

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jaanus Ree

Cerot aizstāvēt pērn izcīnīto titulu, rallijā Estonia startēs arī šobrīd ātrākā igauņu ekipāža Ots Tanaks / Martins Jarveoja.

Līdz ar Tanaka / Jarveojas Toyota GAZOO Racing WRT ekipāžas pieteikšanos gaidāmajā Shell Helix Rally Estonia būs pārstāvētas visas četras pasaules rallija čempionātā startējošās rūpnīcas komandas. Iepriekš par dalību rallijā paziņoja Citroen, kas uz Igauniju sūtīs Esapeku Lapi, Hyundai, kuru pārstāvēs Andreass Mikelsenes, un M Sport Ford Pilots Elfins Evanss. 

Tanaks ar pārinieku patlaban pēc 2019.gadā aizvadītajiem astoņiem pasaules rallija čempionāta posmiem ir kopvērtējuma līderi. Ar 150 iekrātiem punktiem viņi apsteidz franču rallija braucēju Sebastjanu Ožjē, kurš līdz šim iekrājis 146 punktus.

Foto: Karli Saul

Šogad Tanaks nepārspēts bijis trīs reizes un viņa kopējais izcīnīto uzvaru skaits WRC braucēja karjerā ir deviņas, līdz ar ko 31 gadu vecais rallists ir panākumiem bagātākais igaunis pasaules rallija elitē.

"Man liels prieks, ka šogad varam atgriezties rallijā Estonia un ar Toyota Yaris WRC braukt pa dzimtajiem ceļiem. Ir jauki piedzīvot, ka rallijs ar katru gadu kļūst spēcīgāks, un šogad konkurence būs vēl sīvāka, jo piedalīsies visas WRC komandas. No pagājušā gada zinu, ka braukšana pa šiem ātrajiem ceļiem mums un komandai būs laba sagatavošanās pirms Somijas rallija. Bet par visu vislabākā sajūta bija uzvarēt tik daudzu fanu priekšā, tāpēc ceru, ka arī šogad mums tas izdosies,” - tā Tanaks.

Foto: Karli Saul

"Esam gandarīti, ka ar Otu un Martinu piedalīsimies arī šā gada rallijā Estonia. Redzam, kā igauņu fani mūs atbalsta rallijos visā pasaulē, tāpēc mums būs prieks sacensties viņu priekšā. Pērn Ots un Martins uzvarēja rallijā Estonia un dažas nedēļas vēlāk dominēja Somijas rallijā, tāpēc ceru, ka to spēsim atkārtot arī šogad," saka Toyota GAZOO Racing WRT vadītājs Tomijs Makinens.

Rallija ieejas kartes jau šobrīd ir pieejamas iegādei interneta vietnē rallyestonia.com un maksā 29 eiro. No jūlija ieejas kartes kļūs par vēl 5 eiro dārgākas.

Rallijs Estonia ir ne tikai Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms, bet arī FIA Eiropas rallija kauss un WRC atpazīstamības veicināšanas pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu