Latvijā aprīlī trešais straujāk augošais aviopasažieru skaits Eiropā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija aprīlī ar 13,4% pieaugumu ierindojusies trešajā pozīcijā starp Eiropas valstīm ar straujāk augošo aviopasažieru skaitu, liecina Starptautiskās lidostu padomes (AC) ziņojums par gaisa satiksmi Eiropā.

AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāve Laura Karnīte aģentūru LETA informēja, ka Latvija ar pasažieru skaita pieaugumu par 13,4% aprīlī ierindojusies trešajā vietā ACI "TOP5", aiz sevis atstājot Igauniju ar 11,5% pieaugumu un Maltu ar 10,2% pieaugumu. Topa pirmo vietu ieņem Horvātija ar 25,6% pasažieru skaita pieaugumu, bet otro - Austrija ar 22,8% pieaugumu. Vidēji Eiropas valstīs aviopasažieru skaits aprīlī, salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto mēnesi, audzis par 4,6%.

Vidējo Eiropas aviopasažieru pieaugumu aprīlī pārspēja arī Francija, Portugāle, Luksemburga, Īrija un Grieķija. Savukārt vislielākais aviopasažieru skaita kritums aprīlī bija Zviedrijā, kur pasažieru skaits samazinājās par 6,5%, un Bulgārijā, kur pasažieru skaits samazinājās par 3,4%.

Karnīte norādīja, ka lidostā "Rīga" aprīlī pasažieru skaits pieauga par 13,4%, salīdzinājumā ar 2018.gada aprīli. Gada ceturtajā mēnesī lidostā kopumā tika apkalpoti 646 073 pasažieri.

Savukārt šā gada piecos mēnešos, salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu, pasažieru skaits lidostā "Rīga" ir audzis par 9,2%, un kopumā lidostas pakalpojumus šogad ir izmantojuši jau vairāk nekā 2,7 miljoni pasažieru. Gandrīz trešdaļa jeb 29% pasažieru šogad caur Rīgu ceļojuši transfērā un tranzītā.

"ACI Europe" ziņojums par gaisa satiksmi Eiropā iekļauj datus par 236 lidostām, kas reprezentē vairāk nekā 88% no Eiropas kopējiem pasažieru gaisa pārvadājumiem.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu