Trīs latvieši aizvadījuši autošosejas sacensības Ahvenisto trasē Somijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Somijā, Ahvenisto trasē, aizvadīts Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un Somijas čempionāta otrais posms. 

NEZ un Somijas otrais posms notika Ahvenisto trasē 8.- 9. jūnijā. Trase ir kalnaina, ļoti interesanta, bet līdz ar to arī sarežģīta. Jānim Horelikam izdevās Masters kategorijā iegūt otro un trešo vietu. Bez viņa no Latvijas vēl startēja Uldis Timaks un Valters Zviedris.

Treniņbraucieni un kvalifikācija, kā parasti, notika piektdienā. Laika apstākļi lutināja, naktī uzlīstot, bet pa dienu spīdot saulei. Treniņbraucienos Horelika mašīnai tika izmēģināti jauni regulējumi, kas trasē attaisnojās. Kvalifikācijas izskaņā Horelikam devītais labākais rezultāts, Zviedrim - piektais un Timakam - sestais.

Kopumā uz pirmo braucienu startā stājās 40 braucēji. Starts noritēja bez starpgadījumiem, kas Horelikam ļāva brauciena gaitā pacelties no 17. uz 15. pozīciju. 

Otro braucienu Horeliks sāka no četrpadsmitās vietas, bet jau otrajā aplī bija pakāpies aiz Valtera Zviedra devītajā pozīcijā. Kā pēc brauciena atklāja Horeliks, ātrās taisnes galā viņš sajutis mašīnas nestabilitāti, kam cēlonis izrādījies spiediena kritums riepā. Rezultātā nācies braukt boksos, kā dēļ zaudēti divi apļi. Finišu gan izdevies sasniegt un punktus nopelnīt. Interesanti, ka pēc finiša astoņām mašīnām tika anulēti rezultāti par tehnisko noteikumu pārkāpumiem.

Trešais brauciens tika aizvadīts svētdien, un sākās ar pamatīgu incidentu, kurā somu braucējs iekļuva sadursmē, apmeta vairākus kūleņus un sacensības nācās apturēt ar sarkano karogu. Pēc atkārtotā starta Horelika auto saņēma sitienu pa aizmuguri, auto saslīdēja un sportists finiša līniju šķērsoja divdesmitajā pozīcijā absolūtajā ieskaitē. Valters Zviedris tikmēr finišēja septītais, bet Uldis Timaks - astotais.

Jau šajā nedēļas nogalē Pērnavas trasē tiks aizvadīts Estonian Grand Prix 2019, kas ir NEZ un Somijas čempionāta trešais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu