Ijabs: Nevaram atļauties Krieviju uzņemt atpakaļ EPPA bez nekādiem nosacījumiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Eiropas Parlamentā no apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Ivars Ijabs
Eiropas Parlamentā no apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Ivars Ijabs Foto: Ieva Makare/LETA

Mēs nevaram atļauties Krieviju uzņemt atpakaļ bez nekādiem nosacījumiem, komentējot lēmumu atjaunot Krievijas balsstiesības Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejā (EPPA), Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Eiropas Parlamentā no apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Ivars Ijabs.

Ijabs atgādināja, ka EPPA nav Eiropas Savienības institūcija, līdz ar to tajā ir pārstāvētas arī tādas valstis kā Azerbaidžāna un citas.

Viņš pauda viedokli, ka pēc lēmuma atjaunot Krievijas balsstiesības būs jāstrādā intensīvāk, lai "pastāstītu, ka ar Krieviju nav tik vienkārši". "Mēs nevaram atļauties Krieviju uzņemt atpakaļ bez nekādiem nosacījumiem," uzsvēra politiķis, atgādinot, ka Krievija aizvien nav izpildījusi Minskas vienošanos.

Kā ziņots, EPPA  otrdien vienojās atjaunot Krievijas balsstiesības, kuras tika apturētas, reaģējot uz Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju 2014.gadā. Neskatoties uz Ukrainas spēcīgo pretestību, 118 EPPA  locekļi nobalsoja par balsstiesību atjaunošanu Krievijas delegācijai, pret balsoja 62, bet desmit no balsošanas atturējās.

Protestējot pret balsstiesību atjaunošanu Krievijai, Baltijas un vēl četru valstu delegācijas pārtraukušas dalību Strasbūrā notiekošajā EPPA sesijā un nolēmušas atgriezties mājās, lai ar savu valstu valdībām un parlamentiem konsultētos par kopīgu rīcību nākamajās sesijās.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Gruzijas, Polijas un Slovākijas delegāciju paziņojumā teikts, ka Eiropas Padome ir vairāk ieinteresēta aizstāvēt agresoru, nevis agresijas upurus, un tāpēc organizācijas nākotne ir apdraudēta, jo tā zaudē cilvēku uzticību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu