Krievija izved militāros "tehniķus" no Venecuēlas (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija trešdien izveda savus militāros "tehniķus" no Venecuēlas, paziņojusi Krievijas vēstniecība Karakasā.

"Lidmašīna "Il-62", kurā atrodas Krievijas tehniķi, kas pēdējo mēnešu laikā uzturējušies Venecuēlā (..) 26.jūnijā izlido no Karakasas uz Maskavu," teikts feisbukā ievietotajā vēstniecības paziņojumā.

Vēstniecības preses atašejs aģentūrai AFP apstiprināja, ka uz Maskavu izlidojusi viena lidmašīna, tomēr viņš atteicās sniegt sīkāku informāciju.

Krievijas vēstniecības paziņojumā sacīts, ka izvesto "tehniķu" uzdevums bijis veikt "visai parastu tehniskās apkopes darbu".

"Krievija piegādāja Venecuēlai augsta līmeņa aprīkojumu, kam nepieciešama regulāra apkope. Turklāt Krievijas speciālisti tehniski apmācīja Venecuēlas personālu," norāda vēstniecība.

"Pretēji tam, ko ziņoja [mediji]. tā nebija Krievijas militārā klātbūtne, bet apkopes līgumu izpilde bez nolūka destabilizēt," piebilst vēstniecība.

Martā Krievija nosūtīja uz Venecuēlu apmēram 100 militāro ekspertu un aprīkojumu. Krievijas bruņojuma eksporta uzņēmums "Rosoboroneksport" nedēļu vēlāk paziņoja, ka tas Venecuēlā izveidojis mācību centru armijas helikopteru pilotiem.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maskavas atbalstīto prezidentu Nikolasu Maduro un  Nacionālas asamblejas prezidentu Huanu Gvaido, kas janvārī sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas vairāk nekā 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu