Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: līderi - zaudē, "Jelgava" - atveseļojas (1)

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Jelgava"
FK "Jelgava" Foto: Nora Krevņeva-Baibakova (FK "Jelgava"/Facebook)

Latvijas futbola "Optibet" virslīgas kārtējā spēļu kārtā neuzvarēja neviena no pirmā trijnieka komandām, turklāt abi līderi zaudēja, bet čempions un līderis vienā lomā savā laukumā piekāpās komandai, kas tobrīd turnīra tabulā atradās pēdējā vietā. Un tas nenotika turnīra pirmajās kārtās, kad šādi pavērsieni nav nekas neparasts, bet gan jau trešā riņķa pirmajās spēlēs - proti, kad jau aizvadīta puse no visa čempionāta. Vai vēl kāds apstrīdēs, ka "Optibet" futbola virslīga ir aizraujošākais no visiem Latvijas sporta spēļu komandu čempionātiem? Var (pareizāk - nevar!) iedomāties, kāds mūs gaida turpinājums un finišs.

FK "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" atguvās pēc smagiem zaudējumiem (ventspilnieki turklāt pēc diviem pēc kārtas) un aizvadīja aizraujošu savstarpēju spēli - 2:2. Ventspilnieki neizmantoja vēl vismaz 3-4 lieliskas iespējas gūt vārtus un par to viņi var pateikt "paldies" spartakiešu vārtsargam Vitālijam Meļņičenko.

"Spartaks" pārsteidza ar to, ka sākumsastāvā bija uzreiz trīs jaunpienācēji - divi bijušie Valmieras komandas aizsargi Kramēms un Krautmanis, kā arī Zalaks no Daugavpils komandas. Un visi trīs tikai pēc diviem trim kopā ar jauno komandu aizvadītiem treniņiem izskatījās pietiekami pārliecinoši.

"Spartaks" atsvaidzina aizsardzības līniju ar gados jauniem talantīgiem futbolistiem un iespējams, ka kādam no viņiem (bet varbūt visiem trim) pēc kāda laika būs iespēja veikt Mārča Oša ceļu - proti, savulaik Ošu uz Jūrmalas komandu uzaicināja gan tāpēc, lai pastiprinātu aizsardzību, gan tāpēc, lai rastu viņam iespēju aizbraukt uz kādu ārzemju komandu. Ošs aizbrauca uz Šveices Superlīgu, kur aizvadīja labu sezonu "Xamax" komandā (7 reizes tika iekļauts kārtas simboliskajā vienpadsmitniekā) un, visticamāk, arī turpinās tur savu karjeru.

Katrā ziņā jaunpienācēju trio tas ir papildus stimuls sevi apliecināt. Toties neredzējām spartakiešu rindās Enninu - 20 gadus vecais pussargs jau devies uz pārbaudi ārzemēs…

Ja kāds domā, ka pēc divu spēlētāju aiziešanas (plus vēl prom ir Kārkliņš, ar kuru gan jau arī bija vienošanās par spēlēšanu līdz čempionāta pusei) sāks brukt "Valmiera Glass ViA", tad tā nenotiks - Valmierā jau ieradušies vairāki leģionāri, iespējams, ka būs klāt arī kāds no vietējiem spēlētājiem, tā ka atkal būs interesanti.

Abi līderi - zaudēja. Zaudēja komandām, kurās turnīra gaitā nomainījās galvenie treneri un kuras sāk atveseļošanos - FK "Liepāja" un FK "Jelgava".

Liepājnieki pēdējās minūtēs izrāva uzvaru viesos pār RFS (turklāt spēlēdami bez viena no saviem līderiem Ikaunieka), bet jelgavnieki arī viesos kompensācijas laika pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār čempionu "Riga FC".

Ja liepājnieki Aleksandra Starkova vadībā jau bija aizvadījuši divas pēc kārtas spilgtas spēles un tāpēc viņu uzvaru "Arkādijas" stadionā atļaušos nesaukt par pārsteigumu, turklāt Starkovs, atšķirībā no jelgavnieku galvenā trenera Oļega Kubareva, pie komandas stūres ir jau ilgāku laiku.

Vērojot "Riga FC" un FK "Jelgava" spēli "Skonto" stadionā, nevarēja pateikt, ka tiekas komandas, kas turnīra tabulā ir pretējos galos. Rīdzinieku sniegumu noteikti ietekmēja Gabova noraidījums jau 20.minūtē, taču pirmām kārtām saturīgu sniegumu rādīja jelgavnieki. Vēlreiz jāatceras komandas jaunā trenera vārdus, kad viņš stājās savā amatā - komanda atrodas sev neatbilstošā vietā turnīra tabulā.

Tālejošus secinājumus izdarīt ir pāragri, taču Jelgavas komandas (tieši kā komandas!) sniegums šajā mačā ļauj cerēt, ka jelgavnieki būs vieni no tiem, kas turnīru padarīs vēl interesantāku (turklāt komandu jau papildinājis pieredzējušais centra pussargs Igors Kozlovs un, iespējams, papildspēki būs vēl).

Nezinu, ko mača gaitā un pēc mača domāja "Riga FC" vadība, taču noteikti atcerējās, ka sezonas sākumā treneris Kubarevs taču bija pie viņiem…

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu