Kādas kustības gaidāmas NBA brīvo aģentu tirgū?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kavai Lenards (no kreisās), Kairijs Ērvings un Klejs Tompsons
Kavai Lenards (no kreisās), Kairijs Ērvings un Klejs Tompsons Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Strauji tuvojas diena, kad atvērsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu tirgus, kas šogad komandu sastāvos sola būtiskas korekcijas. Vairākas līgas spožākās zvaigznes grasās noslēgt maksimāli iespējamos līgumus. Kas līdz šim šajā sakarā parādījies Ziemeļamerikas sporta medijos un līgai pietuvināto basketbola apskatnieku sociālo tīku ierakstos?

NBA klubi ar spēlētājiem varēs sākt vienoties no svētdienas, bet oficiāli līgumus varēs parakstīt no 6. jūlija. 

Šajā starpsezonā nopietnu ievērību izpelnījušies vismaz 30 NBA brīvie un/vai neierobežoti brīvie aģenti, kuri tuvākajā laikā varētu likt savus parakstus uz jauna kontrakta. Daudzi no viņiem tiks pie maksimāli iespējamā līguma, kas būs ievērojami virs 100 miljoniem ASV dolāru vērts. Šo basketbolistu vidū, visticamāk, būs arī Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kam Dalasas "Mavericks" grasās piedāvāt piecu gadu līgumu par 158 miljoniem. 

Kavai Lenards, Kevins Durants (spēlētāja opcija), Kairijs Ērvings, Džimijs Batlers, Kemba Volkers, Klejs Tompsons, Kriss Midltons, Als Horfords, Demarkuss Kazinss, D'Endželo Rasels un vēl vairāki citi spēlētāji slēgs jaunus kontraktus.

Viena no pēdējo gadu pasaules labākā basketbolista Kavai Lenarda kontekstā izskanējušas vairākas versijas par viņa karjeras nākamo pieturas punktu. Piesauktas abas Losandželosas komandas "Lakers" un "Clippers", kā arī līdz šim pārstāvētā Toronto "Raptors", ar kuru šogad kļuva par divkārtēju NBA čempionu.

Vairākas komandas vasarā cer piesaistīt uzreiz divas līgas zvaigznes. Nesen izskanēja versija, ka Lenards varētu apvienot spēkus ar Džimiju Batleru, kuru gan savā īpašumā ļoti vēloties redzēt Hjūstonas "Rockets". Bet Lenarda vārds Teksasas vienības sakarā nav piesaukts ne reizi. 

Džimijs Batlers
Džimijs Batlers Foto: AP/LETA

Batlers it kā parakstīšot jaunu līgumu ar Filadelfijas "76ers" un uzreiz tikšot aizmainīts uz "Rockets", Filadelfijas vienībai pretī saņemot Ēriku Gordonu, Pīdžeju Takeru un Klintu Kapelu. Pastāv arī versija, ka Batlers paraksta piecu gadu līgumu par 190 miljoniem ASV dolāru un paliek "76ers" rīcībā. 

Savainotā (ceļgala krusteniskās saites plīsums) Kleja Tompsona gadījumā tiek ziņots, ka, ja Goldensteitas "Warriors" viņam piedāvās 190 miljonus vērtu piecu gadu līgumu, basketbolists to nekavējoties parakstīs, vēsta "The Athletic". Iepriekš izskanēja ziņas par viņa iespējamo pārcelšanos uz citu Kalifornijas komandu "Clippers".

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings ar vienu kāju jau esot Bruklinā, kur "Nets" rindās kļūtu par Rodiona Kuruca komandas biedru. Laikraksts "New York Times" vēsta, ka tiklīdz atvērsies brīvo aģentu tirgus, Ērvings ar "Nets" noslēgs četru gadu līgumu par kopējo summu 141 miljons ASV dolāru. Iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja Bostonas "Celtics". 

Ar "Nets" tiek saistīts arī Kevina Duranta vārds, kurš dziedē Ahilleja cīpslas savainojumu un izlaidīs daļu no nākamās sezonas. Turklāt viņš vismaz divreiz esot ticies ar Ērvingu, lai apspriestu iespēju apvienoties vienā komandā. Nesen ESPN apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis savā "Twitter" kontā vēstīja, ka Durants atteicies no 31,5 miljonu dolāru atalgojuma "Warriors" komandā un šobrīd ar savu aģentu atrodas Ņujorkā, lai izskatītu turpmākās karjeras iespējas.

Kevins Durants
Kevins Durants Foto: AFP/SCANPIX

Par Durantu nopietni interesējas arī "Clippers", kā arī Kristapa Porziņģa bijušais klubs Ņujorkas "Knicks". Durantam ir iespēja noslēgt četru gadu līgumu par 164 miljoniem dolāru ar jebkuru līgas vienību. Tāpat ir arī otrs variants, kurš ir vēl ienesīgāks, proti, piecu gadu līgums ar "Warriors" par 221 miljonu dolāru.

Ja "Warriors" neizdosies saglabāt Durantu, tad tā centīsies paturēt Demarkusu Kazinsu, kurš pēdējā laikā ir traumatisks un nereti izcēlies ar savu nesavaldību. Vēl dzirdētas runas, ka, ja "Knicks" nespēs piesaistīt Durantu, mēģinās vienoties ar Kazinsu. 

Saspēles vadītājs Kemba Volkers esot "Celtics" interešu lokā, apgalvo "New York Times" un Vodžnarovskis, kurš ziņo, ka abas puses 6. jūlijā vienosies par sadarbību. Tāpat piesaukts arī "Mavericks" vārds, kur Volkers varētu spēlēt kopā ar slovēņu talantu Luku Dončiču un Porziņģi, bet vienīgā komanda, kas viņam var piedāvāt maksimālo piecu gadu līgumu par 221 miljonu ir basketbolista līdzšinējā vienība Šarlotas "Hornets".  

Kemba Volkers
Kemba Volkers Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējo līgumu ar "Celtics" pārtrauks arī centrs Als Horfords. Ja 33 gadus vecais Horfords neizvēlētos kļūt par brīvo aģentu, viņš par nākamo sezonu būtu saņēmis iespaidīgu 30,1 miljonu dolāru. Visticamāk, viņš vasarā arī pievienosies kādam citam NBA klubam. Šajā sakarā piesauktas "Mavericks", "Lakers" un "Clippers" komandas. 

Brīvo aģentu tirgum atvēries arī Kriss Midltons, kurš līdz šim pārstāvēja iepriekšējās regulārās sezonas spēcīgāko vienību Milvoki "Bucks". Mēļo par viņa iespējamo pārcelšanos uz "Mavericks", bet kā ticamākais variants minēts viņa palikšana Milvoki sastāvā, tikai par krietni lielāku atalgojumu.   

Komandu, visticamāk, mainīs arī viens no "Nets" iepriekšējās sezonas līderiem D'Endželo Rasels. Ja Bruklina vienosies ar Ērvingu, tad Ņujorkas kluba sastāvā Raselam vietai vairs neatradīšoties. Viņu esot noskatījusi "Celtics". 

Šī vasara NBA ierobežoti un neierobežoti brīvo aģentu tirgū solās būt karstākā pēdējo gadu laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu