Maiks Taisons: Es būtu darījis tāpat kā Briedis (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Taisons un Mairis Briedis
Maiks Taisons un Mairis Briedis Foto: AP/Scanpix/LETA/Ieva Makare/TVNET kolāža

Pasaules boksa zvaigzne Maiks Taisons arī būtu iesitis pretiniekam ar elkoni, tāpat kā to izdarīja Mairis Briedis cīņā pret Kšištofu Glovacki.

Briedis pirms nepilnām divām nedēļām "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un iekļuva Pasaules boksa supersērijas finālā. Šī cīņa izraisīja lielu ažiotāžu.

Bijušais pasaules čempions smagsvaru kategorijā Taisons intervijā Polijas televīzijas kanālam "TVP Sport" atzinis, ka viņš rīkotos tāpat kā Briedis, jo vispirms Glovackis izdarīja nesportisku sitienu.

"Es redzēju šo dueli. Glovackis iesita Briedim pa pakausi, bet viņš iesita pretī ar elkoni. Es darītu tāpat. Viņi abi pārkāpa noteikumus. Glovackim nevajadzēja sist viņam pa pakausi. Viņš zināja, ka tas ir slikti," sacīja Taisons.

Savas karjeras laikā Taisons aizvadīja 58 cīņas, gūstot 50 uzvaras, no kurām 44 izdevās pretinieku nokautēt.

1997. gadā Taisons iegāja boksa vēsturē ar ļoti nesportisku rīcību, nokožot pretiniekam Evanderam Holifīldam ausi.

Briedis savā īpašumā ieguvis Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Supersērijas finālā Briedis cīnīsies arī par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu josta un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) titulu, kas patlaban pieder kubietim Junieram Dortikosam.

Pagaidām nav oficiāli paziņots, kur un kad notiks supersērijas fināls, kurā paredzēta cīņa arī par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu