VID vadītāja: Starp nodokļu nemaksātājiem ir arī tādi, kas sevi pasniedz kā "baltus un pūkainus" (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme Foto: Evija Trifanova/LETA

 Starp nodokļu nemaksātājiem ir arī tādi uzņēmumi, kas publiski sevi pasniedz kā "baltus un pūkainus", ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Viņa pauda cerību, ka politiķi atbalstīs VID priekšlikumu, ka nodokļu administrācijai būtu tiesības publiskot informāciju par nodokļu nemaksātājiem.

"Patlaban viens likums liedz VID bez nodokļu maksātāja piekrišanas publiskot informāciju, bet otrs likums atļauj. Tas būtu jāizbeidz, jo mēs vēlamies publiskot šādu informāciju,” uzsvēra Jaunzeme.

VID vadītāja atsaucās uz citu valstu pieredzi, kad citiem uzņēmumiem tiek nodrošināta iespēja uzzināt par nodokļu administrācijas veiktajiem pasākumiem pret konkrētiem uzņēmumiem.

"Tas ļauj citiem uzņēmumiem paskaidrot, kāpēc VID rīcība pret uzņēmumiem ir atšķirīga. Patlaban mēs nevaram atklāt uzņēmumam, ka esam veikuši pārbaudes arī pie cita uzņēmuma," stāstīja Jaunzeme.

VID vadītāja piebilda, ka starp nodokļus nemaksājošiem uzņēmumiem ir arī tādi, kuri sevi pasniedz kā "baltus un pūkainus", tomēr VID nepieciešama likumdevēja atļauja, lai šos uzņēmumus atklātu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu