Izkārnījumu smaka un žurkas; dzīvoklī Pārdaugavā mitinās 62 suņi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

26.jūnija pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tiekot turēti aptuveni 16 suņi. Pēc informācijas saņemšanas kārtības sargi nekavējoties devās uz šo dzīvokli, taču durvis vaļā neviens nevēra.

Aptaujājot kaimiņus, tika noskaidrots, ka dzīvokļa saimniece neesot manīta vairākas dienas, savukārt kāpņu telpā bija jūtama spēcīga smaka. Ņemot vērā šos apstākļus, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests darbinieki, lai tie ar kāpnēm ielūkotos pa balkona logiem. Taču, kad ugunsdzēsēji ieradās un pārbaudīja balkonu, izrādījās, ka dzīvokļa saimniecei viss esot kārtībā, tāpat no balkona logiem bija redzams, ka dzīvoklī atrodas ļoti daudz suņu antisanitāros apstākļos.

Uzreiz pēc tam dzīvokļa saimniece piekrita kārtības sargiem atvērt durvis un policisti varēja ieiet dzīvoklī, lai novērtētu dzīvnieku turēšanas apstākļus. Pati saimniece precīzu suņu skaitu nosaukt nevarēja, taču apgalvoja, ka visi suņi esot čipēti. Dzīvnieku īpašniece skaidroja, ka viņa suņus audzējot un lielais skaits skaidrojams ar to, ka neesot paspējusi visus pārdot.

Dzīvoklī bija spēcīga izkārnījumu smaka, kā arī istabā un virtuvē uz grīdas bija gan izkārnījumi, gan citas smirdīgas vielas, kuru izcelsme nebija nosakāma. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras acīmredzot bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Kopā ar Dzīvnieku Policijas pārstāvjiem Rīgas pašvaldības policijas darbinieki kopā izņēma 58 suņus, starp tiem bija gan Jorkšīras terjeri, gan Špici, gan Toiterjeri. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem pēc saimnieces teiktā esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Visi izņemtie dzīvnieki nogādāti Dzīvnieku patversme "Ulubele", taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu uzsākta administratīvā lietvedība.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu