Igaunijas premjers: Valstij jāsaglabā nacionālā lidsabiedrība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas premjers Jiri Ratass ceturtdien atzina, ka valstij piederošās nacionālās lidsabiedrības "Nordica" nākotne ir atkarīga no konkurences situācijas tirgū, tomēr uzstāja, ka, viņaprāt, Igaunijai ir jāsaglabā nacionālā aviokompānija.

"Uzskatu, ka visā visumā "Nordica" ir strādājusi, lai sasniegtu mērķi strādāt ar peļņu, nevis zaudējumiem. Pašlaik mēs zinām, ka ir iespējams no Tallinas lidot uz 37 galamērķiem. Protams, tas nav saistīts ar "Nordica", bet citām aviokompānijām," žurnālistiem sacīja Igaunijas valdības vadītājs.

Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme piebilda, ka ir būtiski saglabāt "Nordica" zīmolu un kompāniju kā meitasuzņēmumu kādai lielākai lidsabiedrībai. Pretējā gadījumā gadu no gada varētu samazināties lidojumu iespējas no Tallinas, viņš brīdināja.

"Mūsu nacionālā preču zīme ir jāsaglabā, lai garantētu, ka Tallina nekļūst par pilnībā provinciālu lidostu," sacīja Helme.

"Nordica" šomēnes paziņoja par gaidāmo reorganizāciju, kuras gaitā oktobra beigās paredzēts slēgt piecus nerentablus maršrutus no Tallinas uz Kijevu, Kopenhāgenu, Tronheimu, Viļņu un Vīni, līdz uzlabosies konkurences situācija.

Turpināsies lidojumi no Tallinas uz Briseli, Stokholmu un Varšavu, ko no 1.jūlija apkalpos Polijas nacionālā aviokompānija LOT.

Vienlaikus "Nordica" un LOT parakstījušas atjaunotu sadarbības līgumu, kas paredz, ka Polijas lidsabiedrība pārņems no "Nordica" biļešu pārdošanu un klientu apkalpošanu, bet "Nordica" turpmāk koncentrēsies vienīgi uz reisu nodrošināšanu.

2015.gadā dibinātā "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica", izaugusi par lielāko Igaunijas lidsabiedrību. Igaunijas valsts kompāniju izveidoja pēc iepriekšējās nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" bankrota.

Kopš 2016.gada tā sadarbojas ar "LOT Polish Airlines". Sadarbības līgums beidzas 2020.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu