Spānijā simtiem ugunsdzēsēju cīnās ar bīstamu savvaļas ugunsgrēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Daudzviet Eiropā turpinoties karstuma vilnim, Spānijas ziemeļaustrumos ceturtdien savvaļas ugunsgrēks kļuvis nekontrolējams, un cīņā ar to iesaistīti vairāki simti ugunsdzēsēju, pavēstīja vietējās varasiestādes.

Ugunsgrēks izraisījās trešdienas pēcpusdienā Torre del Espanjolā, Katalonijā, un ceturtdien tas jau bija izpostījis 5500 hektāru lielu platību, pavēstīja reģiona valdība. Pastāv risks, ka ugunsgrēks varētu iznīcināt pat 20 000 hektāru lielas platības.

Liesmas plosījušās vairāku kilometru attālumā no Asko atomelektrostacijas, tomēr amatpersonas norāda, ka spēkstacija nav apdraudēta, jo vējš liesmas dzen virzienā prom no šī objekta.

"Smagi ir tas, ka mēs nevaram runāt par ugunsgrēku, kas tiek kontrolēts vai atrastos mazināšanās fāzē. Mēs drīzāk esam situācijā, kad liesmas kļūst lielākas," Katalonijas radio sacīja reģiona iekšlietu ministrs Mikels Buks.

Ar liesmām cīnās 350 ugunsdzēsēji, kurus atbalsta 120 karavīri un 15 ugunsdzēsības lidaparātu. Šis Katalonijā ir lielākais ugunsgrēks pēdējo 20 gadu laikā.

30 cilvēki evakuēti no savām mājām, un slēgti pieci ceļi, pavēstīja reģiona valdība.

Liesmās izpostītas vīnogu audzētavas, olīvkoku audzes un augļu koki.

Meteorologi karstuma vilni skaidro ar karstā gaisa masu pārvietošanas no Ziemeļāfrikas, un tā rezultātā gaisa temperatūra Francijā, Spānijā un Grieķijā ceturtdien un piektdien varētu pakāpties virs 40 grādu atzīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu