Māksliniece Maija Kurševa izvēlēta trīs mēnešu rezidencei Ņujorkā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Māksliniece Maija Kurševa piedalās Baltijas mākslinieku laikmetīgās mākslas izstādes "The Way" atklāšanā starptautiskajā lidostā "Rīga".
Māksliniece Maija Kurševa piedalās Baltijas mākslinieku laikmetīgās mākslas izstādes "The Way" atklāšanā starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Čīka/LETA

Laikmetīgās mākslas centrs "Kim?" nolēmis izvirzīt mākslinieci Maiju Kurševu rezidencei Ņujorkā, informēja "Kim?" pārstāve Megija Mīlberga.

Māksliniece šovasar aicināta pavadīt trīs mēnešus Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā ISCP un būs otrā rezidente no Latvijas, kura "Kim?"un ISCP sadarbības rezultātā dosies uz rezidenču programmu.

Saglabājot mērķi veicināt Latvijas mākslinieku attīstību, profesionālo izaugsmi un starptautisko atpazīstamību, projekts "Kim? Rezidence" ļauj daudzsološam Latvijas māksliniekam piedalīties rezidences programmā vienā no "Kim?" partnerorganizācijām ārvalstīs.

Pirmā "Kim? Rezidence" laureāte bija Darja Meļņikova, kura 2015. gada vasarā pavadīja divus mēnešus "KW" Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē, otrā - šī gada Purvīša balvas ieguvēja Ieva Epnere, kura 2016. gada rudenī divu mēnešu garumā piedalījās ISCP starptautiskajā darbnīcu un kuratoru programmā Ņujorkā. 2017.gadā Ieva Kraule atradās trīs mēnešu rezidencē "Gasworks" Londonā, bet 2018.gadā Diāna Tamane divus mēnešus piedalījās rezidencē "ArtPort" Telavivā.

Komentējot Kurševas izvēli, ISCP vadītāja Kari Konte uzsvērusi, ka viņa izvēlēta, "novērtējot viņas spēcīgo māksliniecisko darbību, kā arī viņas nozīmīgo ieguldījumu Latvijas mākslas vides attīstībā. Maija darbojas kā māksliniece, izdevēja un pasniedzēja, tāpēc ticam, ka laiks, ko viņa pavadīs Ņujorkā, ietekmēs viņas darbību un pilnīgi noteikti atstās viļņveidīgu iespaidu arī uz Latvijas mākslas vidi".

ISCP ir starptautiska vizuālo mākslu rezidenču programma. Jau vairākus gadus tā atrodas Īstviljamsburgā, Bruklinā, kurā šobrīd dzīvo un strādā visvairāk mākslinieku Ņujorkā. Līdz šim vairāk nekā 1240 mākslinieku un kuratoru no vairāk nekā 70 valstīm, tostarp Amerikas Savienotajām Valstīm, ir pabeiguši rezidences ISCP, tostarp šī gada Šveices paviljona Venēcijas Biennālē mākslinieces Renāte Lorenza un Paulīne Būdrīa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu