Lielbritānijas izlases līdere Līdhema: Latvija ir basketbola zeme

CopyDraugiem X Whatsapp
Džoanna Līdhema
Džoanna Līdhema Foto: EPA/Scanpix

Latvija ir basketbola zeme, tāpēc Lielbritānijas izlasei ir liels prieks Eiropas čempionātu Rīgā iesākt ar uzvaru pret mājinieku komandu, sarunā ar TVNET sacīja valstsvienības līdere Džoanna Līdhema.

Latvijas basketbolistes ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 60:74 piekāpās Lielbritānijas valstsvienībai. Līdhema šajā spēlē guva 24 punktus (tālmetieni 5/8) un izpildīja 6 rezultatīvas piespēles.

Komandas līdere uzskata, ka Lielbritānijas izlase varēja spēlēt atbrīvoti, jo šajā čempionātā no valstsvienības neviens negaidot augstus sasniegumus, tāpēc nav tik liels atbildības slogs.

"Mēs gribējām labi iesākt šo turnīru. Domājām, ka mums ir priekšrocība, jo neviens no mums neko daudz negaida. Varējām spēlēt atbrīvoti, bez lielām gaidām. Sākt turnīru ar uzvaru ir lieliski, bet apakšgrupā būs sīva cīņa, jo visas komandas ir spēcīgas. Ar vienu uzvaru nepietiks, tāpēc mums tagad jākoncentrējas spēlei ar Spāniju."

Trešajā ceturtdaļā Lielbritānijas izlase salauza Latvijas komandas pretestību, pie neizšķirta rezultāta 47:47 veicot 16:0 izrāvienu. Līdhema kā galveno panākuma atslēgu uzskata komandas aizsardzību. 

"Domāju, ka tā bija mūsu aizsardzība. Trešajā ceturtdaļā atļāvām Latvijai gūt tikai 10 punktus. Puslaika pārtraukumā runājām, ka mums jācenšas pretinieces noturēt aptuveni uz 60 punktiem, lai izcīnītu uzvaru. Mums tas arī izdevās."

Spēli klātienē "Arēnā Rīga" vēroja teju 3000 skatītāju, no kuriem lielākā daļa, protams, atbalstīja mājinieci Latvijas izlasi. Fani sita bungas un skandēja skaļus saukļus.

"Atmosfēra bija laba, bet, spēlējot tik lielā arēnā kā šī, līdzjutējus tik ļoti nevarēja just. Latvija ir basketbola zeme, šeit mīl šo spēli. Vienmēr ir patīkami spēlēt valstī, kur cilvēkiem tik ļoti rūp sports un daudz ļaudis nāk uz arēnu," teica Līdhema.

Latvijas izlase piektdien plkst. 18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet svētdien tajā pašā laikā paredzēta cīņa ar grupas līderi un pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Apakšgrupas labākā komanda iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas cīnīsies astotdaļfinālā.

Eiropas čempionāta sešas labākās komandas nodrošinās ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu