Par godu Raimonda Raubiško jubilejai izdod remāsterētu disku "Kur tu teci"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunārs Rozenbergs un Raimonds Raubiško
Gunārs Rozenbergs un Raimonds Raubiško Foto: publicitātes

Par godu Latvijas leģendārā saksofonista Raimonda Raubiško 80 gadu jubilejai Mūsdienu Mūzikas centrs izdod 1997. gada albuma "Kur tu teci" remāsterētu versiju. Šajā diskā iekļauti populāru latviešu tautasdziesmu aranžējumi džeza noskaņās, un tas būs iegādājams festivāla "Rīgas ritmi" laikā Kongresu namā.

Programmu "Kur tu teci" 1997. gadā radīja spilgtu tā laika mūziķu apvienība: saksofonists Raimonds Raubiško, kornetists (trompetists) Gunārs Rozenbergs, pianists Aleksandrs Smirnovs (starp dzīvajiem diemžēl nav jau visi trīs), trombonists Bruno Jurgenbergs, basists Ivars Galenieks un bundzinieks, kā arī albuma producents Māris Briežkalns. Ierakstu Latvijas Radio 1. studijā veica Normunds Slava, asistējot Mārim Dravniekam.

Pavisam diskā iekļautas divpadsmit kompozīcijas. Aleksandrs Smirnovs šai programmai radījis savas apdares tautasdziesmām “Stādīju ieviņu”, “Aiz ezera augsti kalni”, “Ej, saulīte, drīz pie dieva”, “Es, maza meitiņa” un “Trīs priedītes siliņā”, Gunārs Rozenbergs aranžējis “Div’ pļaviņas es nopļāvu”, “Līgodama upe nesa”, “Kur tu teci, gailīti manu?” un šūpuļdziesmu “Aijā, žūžū, lāča bērni”, Raimonds Raubiško radījis savas versijas dziesmām “Tumša nakte, zaļa zāle” un “Kas tie tādi, kas dziedāja”, bet Māris Briežkalns aranžējis “Āvu, āvu baltas kājas”. Pirmoreiz 1997. gadā un nelielā tirāžā arī 2015. gadā izdotais albums “Kur tu teci” uzskatāms par priekšvēstnesi diviem projekta “Latvian Evergreens” latviešu klasiķu skaņdarbu aranžējumu albumiem.

"Kur tu teci"
"Kur tu teci" Foto: publicitātes

"Pat īsti neatceros, kā man radās ideja par šādu albumu, taču, noklausoties disku tagad, varu secināt, ka tam ir labi gēni," saka Māris Briežkalns.

"Tas joprojām izklausās mūsdienīgi un tajā labi saklausāma Latvijas džeza būtība. Manuprāt, vairāki Raimonda Raubiško solo no šā albuma būtu iekļaujami mācību programmās. Un ne tikai Latvijā, jo tie ir patiešām izcili."

"Labi atceros šā albuma ierakstu," piebilst Ivars Galenieks. "Tas tapa Latvijas Radio 1. studijā un ļoti īsā laikā. Ievērības cienīgas jau pašas par sevi bija tautasdziesmu apdares džeza stilā. Uzskatu, ka šis albums ir ļoti profesionāli ierakstīts un skan lieliski. Vēlētos arī atzīmēt lielisko mūziķu izvēli ierakstam."

"Rīgas ritmi 2019" koncertu starplaikos Kongresu namā būs arī iespēja aplūkot un iegādāties klasiskus džeza un soulmūzikas albumus vinilā, kā arī iepazīties ar Latvijas džeza un improvizētās mūzikas vinila plašu izdevniecību "Jersika Records". Interesenti varēs paklausīties uz profesionāla studijas lenšu magnetofona "Studer B67" atskaņotus izdevniecībā analogi ierakstīto albumu lenšu oriģinālus, kā arī uzzināt par izdevniecības jau izdotajiem un plānotajiem ierakstiem.

Jersikas vinila diena
Jersikas vinila diena Foto: publicitātes

Informācija par festivāla koncertiem un arī meistarklasēm atrodama oficiālajā mājas lapā internetā rigasritmi.lv.

Foto: Informē par festivālu "Rīgas Ritmi 2019".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu