Latvijas ātrākie autosportisti dodas uz “Estonian Grand Prix”

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, no 29. Līdz 30. jūnijam, Igaunijā norisināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un Baltijas autošosejas čempionāta posms “Estonian Grand Prix”, TVNET pavēstīja čempionāta pārstāve Evita Tīdmane. Trešo sezonas posmu “auto24ring” trasē aizvadīs “Baltic Touring Cars”, “TCR” un “Formula Historic” klases.

NEZ Legend Cars klases 3. posmā uz starta stāsies četri latviešu sportisti – Jānis Horeliks, Valters Zviedris, Uldis Timaks un Ernests Veismanis. Šobrīd, pēc diviem aizvadītiem sezonas posmiem Rīgā un Somijā, Valters Zviedris ierindojies augstajā otrajā vietā.

Baltijas autošosejas čempionāta “Baltic Touring Cars” klase ar 11 dalībniekiem trasē dosies sestdienā plkst. 13:30 un svētdienā plkst. 12:35. Dalībnieku vidū būs arī viens Latvijas pārstāvis Roberts Rode, kurš pēc diviem aizvadītajiem posmiem atrodas BGT AM klases trešajā pozīcijā. Diemžēl trešajā posmā neredzēsim Artūru Batraku, kura Lamborghini Huracan Somijas posmā skāra pamatīgas dzinēja problēmas.

Foto: Publicitātes foto

Svētdienā, 30. jūnijā, divos sacensību braucienos trasē dosies “TCR” automašīnas. Šobrīd sacīkstēm pieteikušies seši dalībnieki, tostarp šī brīža līderis Ramūnas Čapkauskas un vienīgais Latvijas pārstāvis - krievu sportists Andrejs Jušins.

Svētdienā trešo sezonas posmu atklās arī “Formula Historic”, kur par pjedestālu cīnīsies četri Latvijas autosportisti – Raitis Mūrnieks, Itālo Alsiņš, Andris Griķis un Indulis Rukuts. “Formula Easter” klasē ar pārliecinošu sniegumu startē Raitis Mūrnieks, kurš pēc diviem posmiem ar 93 punktiem ir krietni priekšā pārējiem dalībniekiem. “Formula Mondial” klasē stabils līderis ir Andris Griķis, tomēr igauņiem Tāvi Kūlam, Tāvi Kronam un Jākam Kūlam ir visas iespēja mājas trasē izrauties vadībā vai vismaz pietuvoties, lai atlikušajos posmos turpinātu cīņu par čempiona tutuliem.

Sacīkstes būs iespējams vērot arī tiešraidē TVNET.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu