Jaunā pašmāju grupa "Rock'n'Berries" laiž klajā jaunu EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Rock'n'Berries" laiž klajā albumu
Grupa "Rock'n'Berries" laiž klajā albumu Foto: Linda Rutule

Pašmāju mūziķi, Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieki - grupa "Rock’n’Berries" ceturtdien, 27. jūnijā, prezentēja savu jauno studijas mazalbumu “Stāsti”, kas iezīmē ne tikai grupas jauno muzikālo identitāti, bet atklāj arī ļoti personiskus stāstus.

Albums “Stāsti” izdots mini formātā un ietver piecas dziesmas latviešu valodā, no kurām trīs tapušas sadarbībā ar producentu Reini Briģi (bijušais "Double Faced Eels" ģitārists), mūziķiem Katrīni Lūkinu un Dagni Roziņu, kā arī čellisti Ernu Daugavieti. Albuma dziesmas ir grupas dalībnieku pagātnē piedzīvoto emociju atspoguļojums, kurā puiši arī labprāt dalījās ar sanākušajiem viesiem.

“Mēs esam patiesi priecīgi, ka pēdējā gada lielais darbs ir ieguvis taustāmas aprises albuma formātā, kurā varam dalīties arī ar mūsu klausītājiem. Atšķirībā no pirmā albuma, šos stāstus gribējām izdziedāt tikai un vienīgi latviski, tas likās tik ļoti atbilstoši un īsti. Tāpat šoreiz visās dziesmās ir iepīti arī ļoti personiski stāsti – tās nav tikai dziesmas, tās ir mūsu pieredzes, sajūtas, emocijas, uzskati,” norāda grupas solists Oskars Millers.

Foto: Jaunā pašmāju grupa "Rock'n'Berries" laiž klajā jaunu albumu.

Kā stāsta grupas dalībnieki, tad dziesma “Tuvumā” ir par atgriešanos bērnībā, kur aizvadīti bezrūpīgi mirkļi un satikta pirmā mīlestība. Tas ir stāsts par jūtām, kas nepāriet. Tās ir ilgas un cerības satikt atkal kādu, kurš nav redzēts gadiem. Bet vēlme būt tuvumā joprojām spēcīga. Dziesmai “Tuvumā”, kas ir albuma vienīgais līdz šim publiskotais singls, radīta arī videoversija sadarbībā ar režisoru Jāni Štālu, kuras filmēšana norisinājās šī gada maija sākumā Liepājas pusē. Pirmo reizi grupas vēsturē videoklipa tapšanā tika iesaistīti arī citi dalībnieki, neskaitot pašus grupas puišus.

Noskaties video.

Dziesma “Laiks” ir par apstāšanos laikā, kas traucē virzībai uz priekšu. Tā ir cīņa ar savu ego, kas tik bieži novelk robežas, kuras bail pārkāpt. Bet pārkāpjot – atklājas jauna pasaule. Dziesma tapusi sadarbībā ar mūziķi un grupas solista Oskara draudzeni Katrīni Lūkinu.

Katrīne Lūkins
Katrīne Lūkins Foto: Linda Rutule

Dziesma “Neziņā”, kas ir ieturēta grupai līdz šim tik ļoti neierastā skanējumā, tapusi sadarbībā ar producentu Reini Briģi, bet repa partiju iedziedājis Dagnis Roziņš. Šī dziesma ir veltījums mūžīgajām vīrieša un sievietes attiecību spēlēm. Par vēlmi izpatikt un būt noteicējam vienlaikus. Par samākslotām uzvedības normām, kas grauj attiecības.

Dziesma “Maigā vara” ir grupas dalībnieka, basģitārista Jāņa Narbuta redzējums par mūsdienu sabiedrību un cilvēka lomu tajā. Par aklu sekošanu dažādiem izdomātiem trendiem, par pakļaušanos citu viedokļiem. Par nespēju vai nevēlēšanās saskatīt patiesību un droši pastāvēt par savu viedokli.

Savukārt albuma liriskākā kompozīcija “Bez tevis” ir veltījums grupas dalībnieka, taustiņnieka Arnolda Jasa vecākiem. Reizēm sāpes izdziedāt ir vieglāk, tas palīdz pieņemt esošo situāciju un to atlaist. Tas ir stāsts par tiem, kuri vairs nav kopā ar mums, bet atmiņās paliks vienmēr. Dziesmai īpašu skanējumu piešķir čelliste Erna Daugaviete, savukārt ietērpt sajūtas īstajos vārdos palīdzējusi arī grupas basģitārista Jāņa sieva Lāsma.

Albums pieejams mūzikas straumēšanas vietnē Spotify, kā arī ierobežotā daudzumā CD formātā.

Noklausies EP.

Grupas sastāvu veido Oskars Millers, Jānis Narbuts, Mārtiņš Sliede, Arnolds Jass, Kaspars Pļavnieks.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu