Ēdināšanas uzņēmuma "Lido" apgrozījums pērn pieauga par 8,5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ēdināšanas uzņēmums AS "Lido" pērn strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas uzņēmuma gada finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka "Lido" apgrozījuma pieaugums saistīts ar pārvaldīto restorānu apgrozījuma pieaugumu un restorāna "Vērmanītis" rekonstrukciju, kas pēc atvēršanas piesaistīja jaunus apmeklētājus. Savukārt kraso peļņas samazinājumu skaidro ar apjomīgu uzkrājumu izveidošanu nedrošajiem aizdevumiem un šaubīgajiem pircēju un pasūtītāju parādiem par kopējo summu 2,9 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka pērn "Lido" turpināja vides uzlabošanu un darba procesu optimizāciju, gan ieviešot jaunas tehnoloģijas restorānos un centrālajā ražotnē, gan izstrādājot izmaiņas klientu apkalpošanas sistēmā.

Kompānijā aģentūrai LETA pavēstīja, ka "Lido" grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 54 miljoni eiro, kas ir par 5,6% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga par 77% un sasniedza 1,9 miljonus eiro.

"Aizvadītajā gadā īpaši jāizceļ restorāns "Vērmanītis", kas strauji audzējis apmeklētāju skaitu pēc rekonstrukcijas 2018.gada vasarā, arī "Lido" tirdzniecības centrā "Origo", kas pēc 2017.gada nogalē veiktās paplašināšanas veiksmīgi pārsniedzis plānoto 2018.gada apgrozījumu, un jaunatvērtā restorāna tirdzniecības centrā "Damme" veiksmīgā darbība. 2018.gada nogalē slēgts viens restorāns Berlīnē, otram restorānam turpinot uzrādīt būtisku apgrozījuma pieaugumu," teica "Lido" valdes priekšsēdētājs Rems Razums.

Šajā gadā plānots atvērt jaunu restorānu tirdzniecības parkā "Alfa". Tāpat kompānija plāno pilnveidot ražošanas procesus, paplašināt esošo restorānu funkcijas, lai piesaistītu jaunus apmeklētājus, kā arī turpināt īstenot stingru izmaksu kontroli un administratīvo procesu optimizēšanu.

"Lido" 2017.gadā strādāja ar 38,584 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 7,7 reizes un bija 1,767 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Gunārs Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kam pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

"Lido" grupā ietilpst 13 ēdināšanas vietas un trīs veikali Rīgā, trīs "Lido" Tallinā, divi restorāni "Kirsons" un ražotne Berlīnē, kā arī gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava un konditoreja Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu