Gorkšs: Atbildības latiņa jaunajam LFF ģenerālsekretāram būs ļoti augsta

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Latvijas Futbola federācija

Jaunajam Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāram būs jāpaceļ organizācija jaunā attīstības līmenī. Proti, jāievieš un jāuztur labas korporatīvās pārvaldības principi, jāspēj motivēt sava komanda pārmaiņām un efektīvi jāvada visa Latvijas futbola saimniecība, uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Pēc savstarpējas vienošanās 17. jūlijā amatu atstās līdzšinējais LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kurš nolēmis vairāk laika veltīt ģimenei. Tādēļ atbilstoši organizācijas statūtiem LFF prezidentam ir jāizvēlas jauns ģenerālsekretārs, kura kandidatūra ir jāapstiprina federācijas valdei.

Federācijas darbā ģenerālsekretāram ir ļoti svarīga loma, jo tas atbild par visiem finanšu, administratīvajiem un organizatoriskajiem procesiem. Tādēļ, pēc Gorkša domām, būtiski, lai jaunajam ģenerālsekretāram būtu vienots redzējums ar prezidentu un LFF biedru ievēlēto valdi par Latvijas futbolā nepieciešamajām pārmaiņām un veidiem, kā tās panākt.

Gorkšs jau ir sācis pārrunas ar vairākiem iespējamajiem amata kandidātiem, lai izvēlētos piemērotāko. LFF prezidents cer, ka ģenerālsekretāru maiņa būs raita, lai nekavētos ikdienas darbi un iecerētie attīstības projekti.

"LFF mērķis ir panākt straujāku Latvijas futbola izaugsmi. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai federācijas vadības komanda būtu profesionāla, dinamiska un pilnībā orientēta uz mūsu visu kopīgo mērķi – futbola attīstību Latvijā. Šis būs liels izaicinājums jaunajam ģenerālsekretāram, taču es ceru, ka viņš ar to pienācīgi tiks galā," uzsver Gorkšs.

Lai Latvijas Futbola federācija kļūtu par mūsdienīgi pārvaldītu sporta organizāciju, ir uzsākts aktīvs pārmaiņu process, tostarp ir sākta caurspīdīga finanšu un administratīvās pārvaldības modeļa ieviešana, plānots funkciju audits un pārvaldības struktūras optimizācija, notiek esošo sadarbības līgumu izvērtēšana, kā arī turpinās darbs pie jaunu statūtu izstrādes. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu