Četras ES valstis piekritušas pieņemt imigrantus no "Sea-Watch" kuģa (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti uz glābšanas kuģa klāja
Migranti uz glābšanas kuģa klāja Foto: AFP/LETA

Vācija, Francija, Luksemburga un Portugāle piedāvājušas pieņemt Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Watch" kuģī Lībijas piekrastē uzņemtos nelegālos imigrantus, pavēstīja organizācijas pārstāve sakariem ar presi Giorgia Linardi.

Organizācija "Sea-Watch", kuras kuģis ar Vidusjūrā uzņemtiem nelegālajiem imigrantiem divas nedēļas stāvēja starptautiskajos ūdeņos pie Itālijas Lampedūzas salas, trešdien paziņoja, ka nepakļausies aizliegumam un iebrauc Itālijas ūdeņos.

Organizācija "ņēmusi vērā", ka pret kuģa "Sea-Watch 3" kapteini Karolu Raketi Itālijā uzsākta izmeklēšana par nelegālās imigrācijas atbalstīšanu un navigācijas likumu pārkāpšanu, jo viņa ignorējusi Itālijas krasta apsardzes pavēli apstāties.

12.jūnijā "Sea-Watch 3" uzņēma 53 cilvēkus pie Lībijas. Kopš tā brīža Itālija piekritusi uzņemt tikai 11 migrantus, kuriem ir veselības problēmas vai citi būtiski iemesli.

Itālijas valdība noteikusi, ka labdarības organizāciju kuģiem, kas pretēji aizliegumam iebrauks Itālijas ūdeņos, varēs tikt piemērota 10 000 līdz 50 000 eiro liela sodanauda.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni paudis uzskatu, ka "Sea-Watch 3" vajadzētu nogādāt migrantus Vācijā vai Nīderlandē, jo tur reģistrēts kuģis.

"Sea-Watch" iepriekš lūdza Eiropas Cilvēktiesību tiesu uzdot Itālijai uzņemt "Sea-Watch" kuģus, bet tiesa otrdien NVO prasību noraidīja.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu