Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" vēl nelemj par turpmāko sadarbību Rīgas domē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcijas" sēde, kurā tiks lemts par tālākām sadarbības iespējām pašvaldībā, varētu notikt 1.jūlijā vai 2.jūlijā, pastāstīja frakcijas priekšsēdētājs Valērijs Petrovs.

Petrovs skaidroja, ka, ņemot vērā personīgus iemeslus, šodien neesot notikusi nedz plānotā frakcijas sēde, nedz arī tikšanās ar "Gods kalpot Rīgai" (GKR) Rīgas mēra amata kandidātu, pašreizējo šī amata pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu.

Petrovs atkārtoti apliecināja, ka deputāti būs gatavi tikties ar Burovu un citiem Rīgas mēra amata kandidātiem, ja tādi tiks izvirzīti. Viņš skaidroja, ka "Neatkarīgo deputātu frakcija" atbalsta stabilu Rīgas domes darbu līdz pilnvaru termiņa beigām 2021.gadā.

Politiķis iepriekš tika paudis, ka kādu laiku iepriekš nebija domāts, ka frakcija varētu apsvērt jautājumu par sava kandidāta virzīšanu Rīgas mēra postenim. Savukārt tagad frakcija pieļauj iespēju apspriests to, vai deputātiem ir vērts piedāvāt savu kandidātu.

Jau vēstīts, ka šodien, tiekoties GKR un "Saskaņas" Rīgas domes frakcijām, to abu pārstāvji vēlreiz apliecinājuši, ka atbalstīs Burova ievēlēšanu Rīgas mēra amatā, un vienojušās par turpmākā darba vīziju, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijās.

GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Savukārt opozīcijas partijas Burovam atbalstu sola nepaust. Arī jaunizveidotās frakcijas "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka GKR jau bijusi iespēja vadīt Rīgu un tagad par mēru vajadzētu kļūt citas partijas biedram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu