Jaunā frakcija "Rīgai" varētu atbalstīt GKR un "Saskaņas" virzītu Rīgas mēra kandidātu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie partijām nepiederošie Rīgas domes deputāti Druvis Kleins (no kreisās), Oskars Putniņš un Imants Keišs piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunas frakcijas izveidi Rīgas domē.
Pie partijām nepiederošie Rīgas domes deputāti Druvis Kleins (no kreisās), Oskars Putniņš un Imants Keišs piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunas frakcijas izveidi Rīgas domē. Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunizveidotā frakcija "Rīgai" varētu atbalstīt partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Saskaņa" virzītu kandidātu Rīgas mēra amatam,  atzina frakcijas pārstāvis Imants Keišs.

Deputāts pauda, ka ārkārtas vēlēšanām jēgu neredz, jo domei ir jārisina steidzami jautājumi, tāpēc politiķiem jāspēj vienoties par mēru.

"Rīgai" varētu atbalstīt lielāko frakciju virzīto kandidātu, ja "viņi noliks mums uz galda 28 parakstus par atbalstu". Tad ar frakcijas trim balsīm pietiktu virzītā kandidāta ievēlēšanai amatā. Taču Keišs pauda, ka darbam koalīcijā kolēģiem būtu jāatbalsta arī jaunās frakcijas programma par atbalstu ģimenēm un citiem mērķiem.

Keišs gan bija izvairīgs, komentējot, vai pie partijām nepiederošie deputāti, kas apvienojušies frakcijā "Rīgai", atbalstītu tieši Oļegu Burovu (GKR), kas varētu būt GKR un "Saskaņas" kandidāts, jo oficiāli amatam viņš vēl neesot izvirzīts.

Jau vēstīts, ka piektdien, tiekoties GKR un "Saskaņas" Rīgas domes frakcijām, to abu pārstāvji vēlreiz apliecinājuši, ka atbalstīs Burova ievēlēšanu Rīgas mēra amatā, un vienojušās par turpmākā darba vīziju, pastāstīja frakcijās.

GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu