Dāmu izlases līdere Dikeulaka: Tagad vajag morālu atpūtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Dikeulaku
Elīna Dikeulaku Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc emocinālās un tik ļoti nepieciešamās uzvaras pār Ukrainas izlasi Rīgā notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ), Latvijas dāmu izlasei nepieciešama morāla atpūta, ko izdosies iegūt sestdien, sacīja pašmāju komandas līdere Elīna Dikeulaka.

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Rīgā svarīgā EČ mačā ar rezultātu 82:74 (15:14, 26:20, 17:14, 24:26) pārspēja Ukrainu, tādējādi turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 33 punktiem bija tieši Dikeulaka, kura laboja valstsvienības rekordu oficiālajos turnīros.

"Katrs punkts ir svarīgs. Nekad nevar zināt, kā turnīrs iegrozīsies. Galvenais ir spēles laikā saglabāt to uguni acīs. Vienmēr jāgrib uzvarēt vairāk nekā pretiniecēm," maču pret Ukrainu īsumā rezumēja saspēles vadītāja.

Uz TVNET jautājumu par to, cik nepieciešama ir sestdien gaidāmā brīvdiena, Dikeulaka bija tieša.

"Ak, Dievs, man vajag morālu brīvdienu! Fiziski skrienās ļoti viegli. Domāju, ka mūs spārno skatītāju atbalsts tribīnēs. Man tas dod tik nenormāli lielu enerģiju! Mums tagad vajag laiku, lai kārtīgi atpūstos un sagatavotos svētdienas spēlei pret Spāniju. Domāju, ka laika mums pietiks," sacīja Dikeulaka.

Grupu turnīrs tiks noslēgts svētdien, kad Latviju gaida spēkošanās ar Spānijas izlasi.

Apakšgrupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas pirmdien savstarpējā spēlē noskaidros vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu