Igaunijā ieradīsies ASV 6.flotes flagmanis ''Mount Whitney'' (4)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV militārais kuģis "USS Mount Whitney"
ASV militārais kuģis "USS Mount Whitney" Foto: AFP/LETA

Igaunijā sestdien ieradīsies ASV  6.flotes flagmaņkuģis "Mount Whitney". Tas ienāks Mūgas ostā pie Tallinas, vēsta Igaunijas Aizsardzības spēku galvenā štāba preses dienests.

"Mēs gaidām ierašanos Igaunijā. Apkalpe neapšaubāmi ir pelnījusi atvaļinājumu senajā un skaistajā Tallinā. Kuģis bija starptautiskās operācijas "Baltops" flagmanis un ir izpildījis savus uzdevumus. Esam pateicīgi igauņiem par dalību "Baltops" un atbalstu desanta mācībām," sacījis kuģa kapteinis Kesidijs Normens.

Vizītes laikā Igaunijā kuģa apkalpe tiksies ar valsts un vietējās pašvaldības amatpersonām, Igaunijas Aizsardzības spēku karavīriem un zemessargiem.

Svētdien amerikāņu kara jūrniekiem paredzēta tikšanās ar vecāko klašu skolēniem no militārās nometnes, bet pirmdien kuģi apmeklēs skolu absolventi, kas plāno turpināt iegūt izglītību militārajās mācību iestādēs.

Trešdien "Mount Whitney" atkal dosies jūrā.

"Mount Whitney" ir ASV jūras spēku sastāvā kopš 1971.gada. Kuģa garums ir 189 metri, tā apkalpē ir 325 cilvēki. Kopš 2005.gada "Mount Whitney" ir Vidusjūrā bāzētās ASV 6.flotes flagmanis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu