Nākamnedēļ gaidāms vējains un vēss laiks, bieži līs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mākoņi.
Mākoņi. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ciklonu ietekmē nākamā nedēļa Latvijā būs vēsākā kopš maija, bieži pūtīs stiprs vējš un līs, prognozē "Global Forecast System".

Jau pirmdien ievērojami pastiprināsies rietumu vējš, brāzmās sasniedzot 13-18 metrus sekundē, bet vēl uzkavēsies siltums - Latgalē līdz +27 grādiem - un sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi.

Sākot ar otrdienu, daudzviet palaikam līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pūtīs mainīgas intensitātes vējš no rietumu puses, tā ātrums brāzmās piekrastē, kā arī vietām citviet valstī pērkona negaisa laikā var sasniegt 20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra pārsvarā būs zem +20 grādiem, dažās dienās atsevišķos reģionos nepārsniedzot +15 grādus un naktīs daudzviet noslīdot zem +10 grādiem.

Nākamās nedēļas vidējā gaisa temperatūra valstī, visticamāk, noslīdēs nedaudz zem +15 grādiem jeb divus grādus zem normas.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm jūlija otrā nedēļa būs nedaudz siltāka un sausāka.

Jau ziņots, ka jūnija vidējā gaisa temperatūra Latvijā līdz saulgriežiem sasniedza +19 grādus, teju par grādu pārspējot līdz šim karstākā - 1999.gada - jūnija rekordu. Vēsāks laiks jūnija nogalē ir pazeminājis mēneša vidējo temperatūru, un pagaidām nav zināms, vai šā gada jūnijs ir saglabājis siltākā mēneša titulu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu