Vinjaless izcīna uzvaru "MotoGP" Nīderlandes posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Maveriks Vinjaless izcīna uzvaru Nīderlandes "Grand Prix"
Maveriks Vinjaless izcīna uzvaru Nīderlandes "Grand Prix" Foto: Reuters/ScanPix

Spānis Maveriks Vinjaless no "Movistar Yamaha" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta astotā posma - Nīderlandes "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" ieskaitē.

24 gadus vecajam Vinjalesam šī bija 80.sacīkste "MotoGP" karjerā un sestā uzvara pašā prestižākajā klasē.

Sacensības no "pole-positiona" sāka francūzis Fabio Kvartararo no "Petronas Yamaha" vienības, kuru jau sākumā apsteidza komandas biedrs Alekss Rins. Tiesa, jau trešajā aplī spānis krita, kā rezultātā Kvartararo kļuva par līderi.

Foto: AP/Scanpix

Turpinājumā uz brīdi līderpozīcijā bija arī kopvērtējuma līderis, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas, bet no 16.apļa vadību pārņēma un atlikušos desmit apļus noturēja Vinjaless.

Nepilnas piecas sekundes aiz viņa sekoja Markess, bet trešais bija Kvartararo. Vēl pirmajā sešiniekā tika trīs itāļi Andrea Doviciozo ("Ducati"), Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha") un Danilo Petruči ("Ducati").

Tikmēr slavenais itālis Valentīno Rosi no "Monster Energy Yamaha" komandas ceturtajā aplī sadūrās ar japāni Takaki Nagakami ("LCR Honda"), abiem izstājoties no sacensībām. Turklāt Japānas braucējs tika nogādāts slimnīcā.

Foto: Reuters/ScanPix

Šajā posmā nestartēja un arī nākamajā etapā nepiedalīsies Markesa tautietis un komandas biedrs Horhe Lorenso, kurš treniņbraucienā krita un salauza mugurkaula skrimsli.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies palielināt vadību kopvērtējumā - ar 160 punktiem viņš ir līderis, bet 116 punkti ir Dovicioso, kamēr trešais ar 108 punktiem ir Petruči.

Nākamais posms notiks jau nākamajā nedēļas nogalē Vācijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu