Ar latviešiem uz pjedestāla Madonā noslēdzies Eiropas čempionāts enduro

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 30. jūnijā Madonā aizvadīta otrā sacensību diena. Ir noskaidroti FIME Eiropas čempionāta trešā posma, Baltijas čempionāta otrā posma, Latvijas čempionāta ceturtā posma, Igaunijas čempionāta otrā posma un Lietuvas čempionāta otrā posma uzvarētāji enduro.

Pēc divu dienu smilšu, akmeņu un „špūru” cīņām Madonas trasē, sportisti ir laimīgi sasnieguši finišu un gandarīti par aizvadīto enduro posmu, kurš nebūt nebija viegls. Svētdien laikapstākļi kļuva krietni karstāki, un sportistiem, saules pielietajā, sarežģītajā, izbrauktajā trasē, nācās cīnīties vēl nopietnāk, vaigiem sviedros. 

Kā TVNET informēja Latvijas Motosporta Federācijas ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs, trasē devās 87 spēcīgi Eiropas čempionāta dalībnieki no trim Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Polijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, kuri cīnījās par uzvarām savās klasēs. Un 50 Baltijas čempionāta dalībnieki, no kuriem astoņi sportisti paralēli piedalījās arī Eiropas čempionāta posmā.

Foto: Publicitātes foto

Eiropas čempionāta trešā posma enduro Madonā, absolūti ātrāko apļa laiku uzrādītājs, kopvērtējuma uzvarētājs Juniori E1 klases sportists Roni Kaytonen no Somijas. Baltijas čempionāta kopvērtējuma uzvarētājs Juniori 16+ klases braucējs, soms Samuli Puhakainen.

Svētdien, pēc otrās sacensību dienas, mūsu latviešu sportisti, kuri startēja FIME Eiropas čempionāta ieskaitē, saglabāja savas augstās pozīcijas – Edgars Siliņš un Gints Filipsons, kuri cīnījās par uzvaru 250 4T klasē, kopvērtējumā izcīnīja otro un trešo vietu. Abiem spēcīgajiem latviešu sportistiem rezultāti teju līdzīgi, vien atšķiras par pāris sekundes simtdaļām.

Sarunā ar 250 4T klases otrās vietas ieguvēju Edgaru Siliņu („Motosports RT”), kurš arī Eiropas čempionāta kopvērtējumā pēc trešā posma Madonā ierindojas otrajā vietā. Viņš pastāstīja, ka otrajā dienā gāja salīdzinoši raitāk. „”Uzķēru” enduro testu – visus līkumus. Patiesībā tas bija diezgan bīstams tests, bet, ja nebrauc iekšā lielajos vaļņos, kuri tika sadzīti, tad viss bija kārtībā. Krosa tests bija „izsists” – no zemes līda ārā akmeņi, tas bija bīstami. Katrā aplī varēja „uzrauties” un krist,” stāsta Siliņš. Pārbrauciens bija ļoti izdangāts. Daudzi sportisti riskēja un brauca pa garo zāli, un centās atrast labākās „špūres”. „Šodien arī bija vairāk putekļu kā vakar, jo bija karsts, saule spīdēja un sviedrēja. Vakar laikapstākļi bija atbilstošāki enduro – vēsāks, + 20 grādi, vēja un putekļu praktiski nebija, braucējiem noteikti patīkamāki. Šodien pāris reižu pieļāvu kļūdas krosa testā, bet kritienu nebija,” tā Edgars Siliņš, kurš nākamo Eiropas čempionāta ceturto posmu enduro aizvadīs Somijā.

Foto: Publicitātes foto

Intervijā Gints Filipsons („CEC I.S. Racing”), kurš 250 4T klasē divu dienu ieskaitē ieguva trešo vietu, pastāstīja, ka ar Edgaru Siliņu brauc „rats ratā”.  „Viens kļūdās, otrs atkal „pieliek” kaut kur. Esam ar Edgaru braukšanas ziņā tik līdzīgi, ka rezultātu izšķir vien mazas kļūdiņas, niansītes, jo abi visu laiku „turam pilnu gāzi”. Šodien kritienu nebija, bet kļūdu gan,” atceras Filipsons. Beidzamajā aplī sportistam vajadzēja pamatīgi saņemties, lai izturētu līdz galam. „Par cik vakar trešais aplis mani pamatīgi nokausēja, tad es tā lēnām mēģināju braukt. Kontrolpunktā 4 minūtes biju ātrāk. Kopumā pirmais un otrais aplis šodien bija ideāli, bet trešā apļa pirmajā enduro testā zaudēju, bet bez kritieniem. Tad atkal „aizgāja”,” stāsta Gints Filipsons, kurš ar sacensībām Madonā ir apmierināts.

Andris Grīnfelds („CEC I.S. Racing”) Juniori E2/3 klasē kopvērtējumā izcīnīja 11. vietu. „Sākums bija labs. Bija jūtams vakardienas nogurums. Pirmajā aplī, otrajā testā, apdzenot priekšā braucošo sportistu, pēc maza mirkļa piedzīvoju kritienu, kas mani „izsita no sliedēm”,” stāsta Grīnfelds. „Pieļāvu arī kļūdas otrajā un trešajā aplī, tāpēc nesanāca labākie apļa laiki. Kopumā rezultāts ir labs. Nebija nekāda spiediena un uzstādījuma, jo nebija priekšstata par to, kas mani šeit sagaida. Šobrīd redzu un zinu, kur atrodos, kur vēl „varu augt”. Jāpiestrādā pie visa kopumā – nezaudēt spēkus vietās, kurās nevajadzētu un vairāk domāt. Protams, ātrums ir „jāliek klāt”, jābūt pārliecībai, bet galvenais tas, ka varu labi lasīt trasi.” Taujāts, vai sportists plāno piedalīties Eiropas čempionāta noslēdzošajā posmā Somijā, „plāna vēl nav, bet kas lai zina!” Tā par aizvadīto nedēļas nogali Andris Grīnfelds.

FIME Eiropas čempionāta trešā posma enduro TOP3 

250 2T klasē:

Maurizio Micheluz (Itālija)

Adam Tomiczek (Polija)

Patrik Halgaš (Slovākija)

250 4T klasē:

Patrik Markvart (Čehija)

Edgars Siliņš (Latvija)

Gints Filipsons (Latvija)

Virs 250 2T klasē:

Dennis Schroeter (Vācija)

Elary Tālu (Igaunija)

Jiri Hadek (Čehija)

Virs 250 4T klasē:

Albin Elowson (Zviedrija)

Eemil Pohjola (Somija)

Engan Hakon Karlsen (Norvēģija)

Juniori E1 klasē:

Roni Kytonen (Somija)

Antti Hanninen (Somija)

Marcus Göthenberg (Zviedrija)

Juniori E2/3 klasē:

Jed Etchells (Lielbritānija)

Kristof Kouble (Čehija)

Oscar Ljungstrom (Zviedrija)

Juniori U21 klasē:

Max Ahlin (Zviedrija)

Albin Norrbin (Zviedrija)

Peetu Juupaluoma (Somija)

Senioru klasē:

Sebastian Krywul (Polija)

Janne Mukkala (Somija)

Mika Paavola (Somija)

Sieviešu klasē: 

Nina Klink (Nīderlande)

Hanna Berzelius (Zviedrija)

Nieve Holmes (Lielbritānija)

Baltijas čempionāta enduro TOP3

E1 klasē:

Gints Filipsons („CEC I.S. Racing”)

Edgars Silins  („Motosports RT”)

Gints Berzinš  („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)

E2 klasē:

Arunas Gelažninkas (Lietuva)

Andris Grīnfelds („CEC I.S. Racing”)

Riho Keerme („Johvi Motoklubi”)

E3 klasē:

Elary Tālu (Igaunija)

Lauris Ermanis („Motosports RT”)

Tajo Andressoo („Somerpalu MK”)

Junioru 16+ klasē:

Samuli Puhakainen (Somija)

Eetu Puhakainen (Somija)

Kristian Aatsinki („Mants MK”)

Senioru 40+ klasē:

Einārs Vinters („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)

Vaido Kalm („Somerpalu MK”)

Arturs Robežnieks („MB Kalsnava”)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu