Ziemeļkorejas mediji: Trampa un Kima tikšanās ir brīnišķīgs notikums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkorejas mediji pirmdien plaši ziņojuši par svētdien notikušo Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanos, to nodēvējot par brīnišķīgu notikumu, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā vēstīts, Tramps svētdien Korejas demilitarizētajā zonā vispirms sarokojās ar Kimu, bet pēc tam spēra aptuveni 20 soļus Ziemeļkorejas teritorijā, tādējādi kļūstot par pirmo ASV prezidentu, kurš, būdams amatā, apmeklējis Ziemeļkoreju.

Vēlāk demilitarizētajā zonā notika abu līderu sarunas, kas ilga aptuveni 50 minūtes.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA pirmdien publicējusi plašu atskatu uz svētdien notikušo tikšanos.

Ziemeļkorejas mediji atrodas stingrā valsts kontrolē, tāpēc valsts iedzīvotāji ļoti reti saņem ziņas par aiz valsts robežām notiekošo.

Savukārt ASV Ziemeļkorejā desmitgadēm ilgi medijos dēvēta par vienu no galvenajiem valsts ienaidniekiem, tāpēc ziņas un attēli, kuros redzams, kā ASV prezidents šķērso Ziemeļkorejas robežu un draudzīgi sarokojas ar Kimu, daudziem ziemeļkorejiešiem varētu būt visai neparasts skats.

KCNA uzsver, ka Kimam esot ļoti labas personiskās attiecības ar Kimu, un tieši tāpēc esot bijis iespējams šo tikšanos sarīkot tik ātri.

Kā ziņots, svētdienas tikšanās laikā abas puses esot izveidojušas delegācijas, lai tuvāko nedēļu laikā atsāktu strupceļā nonākušās kodolsarunas.

Eksperti gan pauž viedokli, ka Kima un Trampa jaunākā tikšanās vairāk uzskatāma par politisko teātri, kam nebūs taustāmu rezultātu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu