Zakatistovs: Dabas resursu nodokļa pašreizējās atlaides 200 miljonu eiro apmērā, visticamāk, tiks samazinātas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atis Zakatistovs
Atis Zakatistovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Dabas resursu nodokļa pašreizējās atlaides 200 miljonu eiro apmērā, visticamāk, nākotnē tiks samazinātas, pastāstīja koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejas priekšsēdētājs Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs (KPV LV).

Politiķis norādīja, ka dabas resursu nodokļa jautājumā tiks veidota atsevišķa attīstības komiteju, ko arī vadīs Zakatistovs. Tās sēde paredzēta 9.jūlijā plkst.10 FM telpās.

Politiķis norādīja, ka pašlaik atlaides tiek piešķirtas uz diezgan neskaidriem principiem un ka pretstatā atlaižu summai šajā nodoklī tiek iekasēti 30 miljoni eiro. Tāpēc paredzēts vērtēt šo atlaižu lietderību un atbilstību, pauda FM parlamentārais sekretārs, uzsverot, ka tās noteikti tiks pārskatītas.

Attiecībā uz akcīzes nodokli attīstības komiteja pieņēma zināšanai informāciju par ieņēmumiem valsts budžetā, norādīja politiķis. Viņš uzsvēra, ka attiecībā uz alkohola akcīzi gala lēmums gaidāms 8.jūlijā, kad Saeima galīgajā lasījumā lems par akcīzes nodokļa samazināšanu uz laiku stiprajam alkoholam.

Savukārt jautājums par akcīzes likmi stiprajam alkoholam no 2020.gada 1.marta būs jāskata saistībā ar nākamā gada budžetu, pauda Zakatistovs.

Attīstības komiteja arī vienojusies par procesu, kā plānot nodokļu pamatnostādnes 2021.-2025.gadam.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstījusi likumprojektu, kas paredz akcīzes nodokļa likmi stiprajam alkoholam samazināt par 15% no 1.augusta līdz 2020.gada 29.februārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu