Osaka cieš negaidītu zaudējumu Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules otrā rakete sieviešu tenisā Naomi Osaka, kā arī divi pirmā sešinieka vīru tenisisti Aleksandrs Zverevs un Stefans Cicips pirmdien cieta zaudējumus Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas spēlēs, kamēr pieckārtējā šī turnīra uzvarētāja Venusa Viljamsa piedzīvoja neveiksmi pret kvalifikāciju pārvarējušu tīni.

(Papildināts viss teksts.)

Japāniete Osaka ar 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās Kazahstānas tenisistei Jūlijai Putincevai, kura reitingā ieņem 39.vietu.

Pērnā gada ASV atklātā čempionāta un šī gada "Australian Open" čempionei Osakai Vimbldonas turnīrs jau iepriekš nav bijis īpaši veiksmīgs, jo šeit viņa nav tikusi tālāk par trešo kārtu.

Osaka Putincevai zaudēja arī jūnijā notikušā Birmingemas WTA "Premier" turnīra astotdaļfinālā.

Tāpat savu neveiksmju joslu turpināja ASV tenisiste Viljamsa, kura šobrīd rangā ieņem 44.vietu. Vecākā no māsām Viljamsām ar 4-6, 4-6 piekāpās amerikāņu tīneidžerei Korī Gofai, kura rangā ir vien 313.pozīcijā.

Pašlaik 15 gadus vecā Gofa ir visu laiku jaunākā tenisiste, kas kvalificējusies Vimbldonas pamatturnīram, kur šogad 39 gadus vecā Viljamsa bija visvecākā starp dalībniecēm.

Zīmīgi, ka 2004.gadā, kad piedzima Gofa, Viljamsa jau bija izcīnījusi četrus no saviem septiņiem "Granf Slam" tituliem.

Dāmu turnīrā pirmo kārtu pārvarējusi planētas trešā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas, kura ar 6-2, 7-6 (7:5) apspēlēja ķīnieti Liņu Džu (WTA 101.). Otrās kārtas dalībniecēm pievienojusies arī ranga septītās vietas īpašniece Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-4, 7-5 uzveica baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču (WTA 36.).

Tāpat otrajā kārtā spēlēs arī ranga astotās vietas īpašniece, ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura ar 7-5, 6-0 pārspēja Darju Gavrilovu no Austrālijas (WTA 74.). Pirmo kārtu pārvarēja arī Igaunijas pirmā rakete Anete Kontavieta (WTA 20.), kura ar 6-0, 3-6, 6-4 guva virsroku pār amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 298.).

Tikmēr negaidītu zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvojusi Francijas atklātā čempionāta fināliste Markēta Vondrousova no Čehijas, ranga 14.vietas tenisistei ar 4-6, 4-6 piekāpjoties amerikānietei Medisonai Brenglei (WTA 85.).

Vīru turnīrā jau pirmajā kārtā apstājās ranga piektais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas. Viņš ar 6-4, 3-6, 2-6, 5-7 piekāpās čeham Jirži Veselijam (ATP 124.).

Tāpat neveiksmi pirmajā mačā piedzīvoja ranga sestais numurs Stefans Cicips, grieķim ar rezultātu 4-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10:8), 3-6 atzīstot itāļa Tomasa Fabiāno (ATP 89.) pārākumu.

Savukārt pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs pirmdien ar drošu uzvaru sāka Vimbldonas čempiona titula aizstāvēšanu. Serbu tenisists pirmās kārtas mačā ar 6-3, 7-5, 6-3 pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu, kurš ATP rangā ir 57.pozīcijā.

Džokovičs "Grand Slam" turnīros pirmās kārtas mačos nav zaudējis kopš 2006.gada Austrālijas atklātā čempionāta.

Abi tenisisti šogad tikušies jau četras reizes, no kurām pirmajā - Indianvelsas ATP "Masters" trešajā kārtā - pārāks bija vācietis, bet pārējos trīs dueļos uzvarējis Džokovičs.

No saviem 15 "Grand Slam" tituliem četrus Džokovičs izcīnījis tieši Vimbldonā. Nākamajā mačā viņš tiksies ar amerikāni Denisu Kudlu, kurš rangā ir 111.pozīcijā.

Tāpat nākamo kārtu sasniedzis ranga astotais numurs Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kurš pirmajā mačā ar 6-3, 6-4, 6-2 uzveica francūzi Pjēru Igo Ebēru (ATP 39.). Otro kārtu sasniedzis arī trīs "Grand Slam" titulu īpašnieks Stans Vavrinka, ranga 19.vietā esošajam šveicietim ar 6-3, 6-2, 6-2 pārspējot beļģi Rubenu Bemelmansu (ATP 171.).

Nākamās kārtas dalībniekiem pievienojies arī ranga devītais numurs Karens Hačanovs no Krievijas, kurš ar 7-6 (8:6), 6-4, 4-6, 7-5 guva virsroku pār Dienvidkorejas tenisistu Kvonu Sonvo (ATP 125.).

Pirmdien pirmajā kārtā uzvaru svinēja Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr vīru pirmais numurs Ernests Gulbis un dāmu otrā rakete Aļona Ostapenko cieta zaudējumus.

Pērn par Vimbldonas čempionāta uzvarētājiem kļuva serbs Novaks Džokovičs un serbiete Angelika Kerbere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu