Eiropas līderi turpinās diskutēt par ES augstāko amatu sadali (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) turpinās darbu Eiropadomē, kuras laikā Eiropas līderi centīsies pieņemt lēmumu par Eiropas Savienības (ES) augstāko amatu sadali.

1.jūlijā ES dalībvalstu līderiem neizdevās vienoties par bloka augstāko amatu sadali, un tālākās sarunas tika atliktas uz šodienu.

Diskusijas atsāksies plkst.12 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, iepriekš anonīmi avoti diplomātu aprindās izteicās, ka dalībvalstu līderi tuvojas kompromisa noslēgšanai par bloka augstāko amatu sadali, kas paredzētu uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu nominēt sociālistu kandidātu Fransu Timmermansu.

Vienlaikus avoti uzsvēra, ka šobrīd vēl nekādi lēmumi nav pieņemti.

Saskaņā ar pašreizējo piedāvājumu, kas tapis pēc vairāk nekā 13 stundas ilgušām konsultācijām, kuras vilkās visu nakti uz pirmdienu, par Eiropadomes prezidenta Donalda Tuska pēcteci kļūtu pašreizējā Pasaules Bankas izpilddirektore Kristalina Georgijeva, kas pārstāv centriski labējo Eiropas Tautas partiju (EPP).

Savukārt Beļģijas līdzšinējais premjerministrs Šarls Mišels, kurš pārstāv liberāļus, tiktu izvirzīts uz ES ārlietu dienesta vadītāja amatu.

Visbeidzot Manfrēdam Vēberam, kuru uz EK prezidenta amatu izvirzījusi EPP, tiktu Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja krēsls.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu