Vaidere EP darbosies Ekonomikas un Vides komitejās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiroparlamentāriete Inese Vaidere (JV) Eiropas Parlamentā (EP) ierecējusi darboties Ekonomikas un monetāro jautājumu, kā arī Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejās,  informēja politiķe, kura sola iestāties par plaukstošu, gudru un tīru Latviju.

Viņa uzskata, ka jautājumi, kuri tiek risināti šajās komitejās, ir aktuāli un būtiski, turklāt abās šīs jomās Vaiderei ir iepriekšēja pieredze, proti, viņa ir ekonomikas doktore, kā arī pirms vairākiem gadiem ieņēmusi vides ministra amatu Latvijā.

Vaidere norādīja, ka iestāšoties par ekonomikas jautājumiem, un Latvijas veiksmes stāsts šajā ziņā esot zināšanu ekonomika. "Mums nav bagātīgu dabas resursu, bet mums ir ļoti zinoši cilvēki. Zināšanu nekad nav par daudz, tāpēc izglītība un gudra ekonomika ir virziens, kurā vēlos strādāt," sacīja Vaidere.

Pēc viņas domām, ekonomikas un vides jautājumi jārisina kopā, jo, skatot abas jomas atrauti, varot "iebraukt grāvī". Šī iemesla dēļ politiķe iecerējusi strādāt pie ekonomikas un vides jautājumu līdzsvarošanas.

Vaidere uzskata, ka Latvijā būtu jāveicina bioloģiskā lauksaimniecība, kuras loma Eiropā un pasaulē arvien pieaug. Politiķe pauda, ka Latvijas zeme vēl nav tik sabojāta kā citur Eiropā un pasaulē, turklāt Latvijā ir gan nepieciešamās zināšanas, gan iespējas attīstīt tieši šo lauksaimniecības jomu.

Vienlaikus Vaidere uzskata, ka bioloģiskās lauksaimniecības veicināšanai svarīga ir valsts un Eiropas loma, lai palīdzētu un atbalstītu zemniekus, kuri ražo bioloģisko produkciju. Viņasprāt, pie galvaspilsētas kaut ko ražot ir vienkāršāk nekā reģionos, kur nereti lauksaimnieki savu produkciju var pārdot tikai lokāli, kaut vēlētos savu produkciju piedāvāt arī plašākam cilvēku lokam, tostarp ārpus Latvijas.

Vaidere vēlas dot savu artavu, lai savienotu ekonomikas attīstības un vides jautājumus, kā arī runātu par gudru, videi draudzīgu un ilgtspējīgu ekonomiku. Vaideres prioritāte un vīzija ir ilgtspējīga un līdzsvarota ekonomiskā attīstība.

Vaideres Briseles birojā neesot gaidāmas būtiskas izmaiņas, jo visi viņas līdzšinējie darbinieki izteikuši vēlmi turpināt darbu, norādīja politiķe. Vēl, pēc viņas paustā, drīzumā darbā atgriezīsies arī viņas biroja vadītāja Inta Viskere, kura kādu laiku atradusies bērna kopšanas atvaļinājumā.

Vaidere partiju apvienības "Jaunās Vienotības" sarakstā bija palikusi pirmā "aiz svītras", tomēr "Jaunās Vienotības" saraksta līderis EP vēlēšanās Valdis Dombrovskis nolēma atteikties no EP deputāta mandāta, lai arī pārejas posmā turpinātu darbu Eiropas Komisijā, kā rezultātā viņa vietu EP ieņēmusi Vaidere.

Jau vēstīts, ka maija izskaņā notika EP vēlēšanas. Saskaņā ar apstiprinātajiem rezultātiem EP tika ievēlēts Dombrovskis, Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (S/GKR), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS). Ņemot vērā, ka Dombrovskis turpinās pildīt eirokomisāra pienākumus, viņa vietā EP darbosies Vaidere.

Jaunievēlētā parlamenta pirmā sēde notiks šodien Strasbūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu