Monako gandrīz nodedzis unikāls Ferrari prototips

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: glickenhausracing.com

Amerikāņu multimiljonārs un viens no lielākajiem planētas benzīngalvām, Džeimss Glikenhauss, ir īsts Ferrari entuziasts. Viņa kolekcijā ir ne tikai jauni auto un pēc pasūtījuma būvēti spēkrati, bet arī vēstures liecības. Viena no tām ir 49 gadus senais konceptauto Ferrari 512S Modulo, kurš pirms dažām dienām pats varēja kļūt par vēsturi, jo izbraucienā Monako ielās aizdegās.

Laimīgā kārtā Džeimss Glikenhauss, kurš pats tobrīd atradās pie mašīnas stūres, laicīgi noreaģēja un aizdegšanos novērsa.

Kā savā Twitter kontā raksta spēkrata saimnieks, viņš izdarījis visu nepieciešamo, lai liesmas neizplatītos, proti, palēninājis gaitu un iedarbinājis iebūvēto ugunsdzēšanas sistēmu.

Par aizdegšanās cēloni Glikenhauss nodēvējis pēc pasūtījuma radīto izplūdes sistēmu. Lai gan auto aizvien ir darba kārtībā, nāksies pastrādāt, lai notikušais neatkārtotos. Bet par to, ka Ferrari 512S Modulo reiz dedzis pagaidām liecina vien apsvilusi aizmugure.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Continuing up the mountain after the fire.

A post shared by Glickenhaus (@glickenhaus) on

Ferrari 512S Modulo futūristiskā dizaina autors ir Paolo Martins, kurš pirms pusgadsimta strādāja itāļu dizaina ateljē Pininfarina. Martin pirmais patstāvīgi īstenotais projekts ir būvēts uz sacīkšu auto šasijas un apgādāts ar 560 zirgspēku V12 dzinēju. Tā pasaules debija notika 1970.gada Ženēvas automobiļu izstādē. 

Foto: glickenhausracing.com

Kā raksta Motor.ru, oriģinālais prototips bijis kustināms tikai uz priekšu un atpakaļ, taču Glikenhauss to pilnībā restaurējis, padarījis funkcionālu un ieguvis arī atļauju braukšanai pa koplietošanas ceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu