Pasečņika aģents Kalnītis: Situācija ar "76ers" atrisinājusies Anžejam labvēlīgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" vadības lēmums atteikties no tiesībām uz latvieti Anžeju Pasečņiku ir spēlētājam labvēlīgs situācijas atrisinājums, portālam TVNET atzina basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Pasečņiku aizpagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz "76ers".

Kā ziņo "The Athletic" žurnālists Sems Emiks, Pasečņiks izteicis vēlmi izmēģināt savus spēkus NBA, bet "76ers" algu griestu dēļ šobrīd ir ierobežotas iespējas parakstīt jaunus līgumus.

Pēdējās četras sezonas Latvijas basketbolists pavadīja Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas augstākajā līgā.

"Situāciju ar Filadelfiju jau kādu laiku centāmies atrisināt. Līdz ar ģenerālmenedžera maiņu "76ers" klubā, skatījums un komandas politika attiecībā pret Anžeju mainījās. Kopīgi izlēmām, ka jāmēģina tikt uz kādu citu NBA komandu. Pozitīvi, ka tagad Filadelfija atteikusies no tiesībām uz viņu, kas mums ļauj runāt ar jebkuru citu līgas vienību," pastāstīja centra spēlētāja aģents.

Kalnītis šādu situācijas iznākumu nosauca par "labu notikumu, kas ticis ilgi gaidīts". Par tālāko notikumu attīstību gan Pasečņika pārstāvis atturējās izteikt prognozes. Pārrunas notiekot ar vairākām komandām.

Situācija pagaidām ir neskaidra arī ap citu Kalnīša klientu, pagājušās sezonas izskaņā NBA klubā Ņūorleānas "Pelicans" 12 spēles aizvadījušo Dairi Bertānu.

"Pelicans" nesen aizvadītajā NBA draftā ar pirmo numuru izvēlējās talantīgo Zaionu Viljamsonu, bet, aizmainot uz Losandželosas "Lakers" savu līderi Entoniju Deivisu, ieguva vairākus Bertāna pozīcijas spēlētājus.

Iepriekš bija plānots, ka vecākais no brāļiem Bertāniem šogad piedalīsies NBA Vasaras līgā, bet tagad noskaidrojies, ka tā tomēr nenotiks.

"Visu laiku sazinos ar "Pelicans" vadību. Deivisa maiņas darījums ieviesa daudz korekciju sākotnējā plānā. Jāskatās, vai viņiem paliks kāda brīva sastāva vieta, ko atvēlēt Dairim. Runājam arī ar pāris citām komandām NBA. Tāpat, protams, pastāv iespēja, ka viņš atgriezīsies Eiropā," situāciju komentēja Kalnītis. 

Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, vidēji laukumā pavadot gandrīz 14 minūtes. Ar punktu gūšanu no tālmetienu līnijas gan viņam nesekmējās.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu spēlēja Itālijas A sērijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu