Gilīss paliks Rīgas "Dinamo" sastāvā

CopyDraugiem X Whatsapp
Koltons Gilīss
Koltons Gilīss Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" vienojusies par jaunu līgumu ar kanādiešu uzbrucēju Koltonu Gilīsu, vēsta vienības mājas lapa. 

Iepriekšējā sezonā Gilīss laukumā devās 35 KHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva vienus vārtus, atdeva četras rezultatīvas piespēles, nopelnīja 17 soda minūtes un lietderības koeficientu -3, izpildīja 55 spēka paņēmienus un bloķēja 16 pretinieku metienus, vidēji laukumā pavadot 10:27 minūtes.

Rīgas "Dinamo" rindās Gilīss spēlēs ar 81. numuru.

Gilīsam šī būs jau ceturtā sezona "Dinamo" rindās.

30 gadus vecais uzbrucējs (augums 193 cm, svars 95 kg) 2007. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts 1. kārtā ar kopējo 16. numuru, un savas karjeras laikā ir aizvadījis 154 spēles NHL, 282 spēles Amerikas hokeja līgā (AHL), kā arī vienu sezonu aizvadīja Slovākijas čempionāta klubā HC "Banska Bystrica".

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" papildinājusies ar trim zviedriem - Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu, uzbrucēju Dāvidu Ulstremu un aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons, kā arī noslēgts līgums ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu. Tāpat klubs paziņojis par līgumu pagarināšanu ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, aizsargiem Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski, Neriju Ališausku un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju un Brendonu Makmilanu.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu