Ar bezmaksas koncertu Stacijas laukumā sākas festivāls "Rīgas ritmi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Rīgas ritmi"
"Rīgas ritmi" Foto: TVNET

Otrdien, 2. jūlijā, plkst. 18.00 ar mūzikas festivāla “Rīgas ritmi 2019” koncertu tiks atklāta “Origo Summer Stage” 10. jubilejas sezonas koncertprogramma. Šogad vasaras garumā muzikālajos pasākumos un koncertos būs klausāma īpaši daudzveidīga mūzika, savukārt oficiālais atklāšanas pasākums jau tradicionāli norisināsies sadarbībā ar festivālu “Rīgas ritmi”.

Koncertsezonas atklāšana 2. jūlijā notiks ar krāšņu festivāla “Rīgas ritmi 2019” mākslinieku uzstāšanos, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja baudīt vairāku festivāla dalībnieku – Latvijas un ārzemju mākslinieku – priekšnesumus. Būs dzirdami mūziķi no Latvijas un Krievijas – “Radio Trio” – Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante, kura sastāvā ir arī Viktors Ritovs – klavieres, Rihards Goba – ģitāra, Andris Grunte – bass, Artis Orubs – bungas. Koncertā uzstāsies arī džeza dīva Kristīna Kovaļova no Sanktpēterburgas. Pērn viņa plūca uzvaras laurus jauno izpildītāju konkursā “Riga Jazz Stage”. Kristīna dzimusi Ukrainā, ietekmējusies no ukraiņu kultūras un mūzikas un izpilda ne tikai pasaulslavenus džeza standartus, bet arī pati savu mūziku. Māksliniece uzstāsies kopā ar Viktoru Ritovu, Rihardu Gobu, Andri Grunti un Arti Orubu.

Šogad “Rīgas ritmi 2019” festivāls svin 100 gadus džeza mūzikas ienākšanai Eiropā. Lai atzīmētu šo notikumu, uzstāties koncertā un pasniegt meistarklases aicināti mākslinieks no Ņūorleānas Džons Klīrijs un Džemisons Ross.

Centrālie koncerti notiks Rīgas Kongresu namā, un 3. jūlijā kā pirmie uzstāsies mūziķu savienība "Freedoms Trio", kurā apvienojušies mūziķi no Brazīlijas, Mozambikas un Norvēģijas. Vakara otrajā daļā uzstāsies Džons Klīrijs. 4. jūlijā Kongresa namā pirmo reizi Baltijā uzstāsies Džeimisons Ross. Šo vakaru noslēgs dziedātāja Džudita Hila.

Džeimisons Ross
Džeimisons Ross Foto: publicitātes

Rīgas Kongresa namā 5. jūlijā uzstāsies franču māksliniece Paloma Pradala, kuras uzstāšanās īpaši interesēs flamenko mūzikas cienītājus. Savukārt vakara otrajā daļā klausītāji varēs baudīt zviedru mūziķa Džona Nilsona (attēlā) uzstāšanos.

Rīdzinieki un Rīgas viesi varēs dzirdēt arī jauno superzvaigzni pianistu A Bu no Ķīnas.

Detalizēta festivāla "Rīgas ritmi" programma www.rigasritmi.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu