Konsultācijās par ES augstākajiem amatiem parādījies jauns kompromisa variants

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Dalībvalstu līderu konsultācijās par Eiropas Savienības (ES) augstāko amatu sadali izskanējis jauns iespējamā kompromisa variants, kurā kā viens no kandidātiem uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu minēta pašreizējā Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena, aģentūrai DPA pavēstījuši anonīmi avoti diplomātu aprindās.

Pirmais par to ziņoja vācu laikraksts "Die Welt", norādot, ka Leienas vārdu minējis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, piedāvājot jaunu bloka augstāko amatu sadales paketi.

Tas pilnībā maina līdzšinējo Tuska piedāvāto kompromisu, kas paredzēja EK prezidenta amatu atdot sociālistu vadošajam kandidātam Fransam Timmermansam. Savukārt Leiena pārstāv kristīgos demokrātus (CDU), kuri ir centriski labējās Eiropas Tautas partijas (EPP) sastāvā.

Saskaņā ar šo jauno variantu SVF izpilddirektore Kristīne Lagarda tiktu izvirzīta uz Eiropas Centrālās bankas vadītāja amatu.

Savukārt pašreizējais EK viceprezidents Marošs Šefčovičš pretendētu uz ES ārlietu dienesta vadītāja krēslu, bet Beļģijas līdzšinējais premjers Šarls Mišels kļūtu par Tuska pēcteci, vēsta "Die Welt".

Vienlaikus laikraksts uzsver, ka nekādi lēmumi šajā jautājumā vēl nav pieņemti.

Savukārt Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts, lūgts komentēt šīs ziņas, paziņojis, ka valdība nesniedz nekādus komentārus par "jebkādiem vārtiem vai notikumu pagaidu attīstību".

Tomēr "Die Welt" izplatītās ziņas Zeiberts nav arī noliedzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu