Vācijā turpinās ugunsgrēks poligonā ar nesprāgušu munīciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji pie degošā poligona Ziemeļvācijas federālajā zemē Meklenburgā-Rietumpomerānijā. Ilustratīvs attēls
Ugunsdzēsēji pie degošā poligona Ziemeļvācijas federālajā zemē Meklenburgā-Rietumpomerānijā. Ilustratīvs attēls Foto: JENS BUTTNER/AFP

Vācijas armija nosūtīs tehniku palīgā ugunsdzēsējiem, kas cenšas apdzēst plašu ugunsgrēku bijušajā militāro mācību poligonā valsts ziemeļos, bet darbus kavē nesprāgusi munīcija.

Evakuācijas un remonta bruņutransportieri tiks izmantoti, lai atbrīvotu takas mežā, kur zemē varētu atrasties nesprāgušas mīnas pat no Otrā pasaules kara laikiem.

Armija plāno nosūtīt desmit tādus spēkratus, paziņoja vietējās pašvaldības vadītājs Štefans Šternbergs.

Vietējā policija pārbauda versiju, ka ugunsgrēks izraisīts tīši.

Līdz šim ugunsdzēsēji koncentrējušies uz poligona apkaimē esošo māju glābšanu, bet paša poligona teritorijā nav iegājuši.

Šternbergs norādīja, ka līdzšinējie darbi bijuši veiksmīgi. "Mēs tagad pārejam no aizsardzības uzbrukumā," viņš piebilda.

Līdz otrdienai ugunsgrēks izplatījies apmēram 600 hektāru platībā jeb desmitajā daļā no bijušā mācību poligona teritorijas. Ugunsdzēšanas darbos iesaistīto helikopteru skaits palielināts no četriem līdz sešiem.

Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālās zemes iekšlietu ministrs Lorencs Kafjers pavēstīja, ka varētu izmantot arī 12 policijas ūdens lielgabalus. Papildu palīdzību ir solījusi arī Vācijas federālā valdība.

Ugunsgrēks sākās pagājušajā nedēļā, bet piektdien tika apdzēsts. Svētdien tas uzliesmoja ar jaunu sparu.

No Libtēnas pievārtē esošiem četriem ciemiem evakuēti 780 cilvēki, bet 100 bērni aizsūtīti mājās no netālu esošās vasaras nometnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu