Federers jau 17.gadu pēc kārtas uzvar Vimbldonas turnīra pirmajā mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: AP/Scanpix

Par spīti vājam sākumam, Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers otrdien 17.gadu pēc kārtas sasniedza prestižā Vimbldonas čempionāta otro kārtu.

Astoņas reizes par Vimbldonas čempionu kļuvušais Federers pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-1, 6-2, 6-2 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Loidu Herisu, kurš ir planētas 86.numurs un kurš debitēja šo sacensību pamatturnīros.

Pēc sekmīga sākuma, kurā tika uzvarēts ar 6-3, Heriss nespēja izmantot situāciju un pacīnīties par uzvaru, turklāt viņu piemeklēja arī veselības likstas.

"Spēles sākumā man neklājās viegli, kājas bija smagas un bumbiņa nelidoja, kur vēlējos," tikmēr skaidroja ATP ranga trešās vietas īpašnieks Federers. "Savukārt Herisam padevās labi sitieni, situācijai attīstoties strauji, tāpēc pirmo pusotru setu biju nervozs."

Vēl vīriešu turnīrā otrdien zaudējumu piedzīvoja pasaules ranga ceturtais numurs Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ar 76 (7:4), 6-7 (1:7), 3-6, 0-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam (ATP 65.) ASV tenisists vēl pirms diviem gadiem spēlēja VImbldonas pusfinālā.

Savukārt pirmo kārtu tikmēr pārvarējis pasaules septītais numurs Kei Nišikori no Japānas, kurš ar 6-4, 7-6 (7:3), 6-4 pieveica brazīlieti Tjagu Monteiru (ATP 113.).

Ļoti ātri pirmo kārtu pārvarējis pazīstamais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga. Pasaules ranga 72.vietas īpašnieks turnīra pirmajā mačā vien 58 minūšu laikā ar 6-2, 6-1, 6-4 pieveica Bernardu Tomiču no Austrālijas (ATP 96.). Šī spēle kļuva par laika ziņā īsāko vīriešu vienspēlēs kopš 2004.gada.

Vīriešu vienspēlēs pirmo kārtu nepārvarēja arī latvietis Ernests Gulbis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu