Gileādā briest sacelšanās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kalpones stāsta" trešā sezona ir klāt
"Kalpones stāsta" trešā sezona ir klāt Foto: publicitātes

«Zelta globusu» televīzijas godalgu kategorijas «Labākais drāmas seriāls» uzvarētājs - kanādiešu rakstnieces Mārgaretas Atvudas romāna «Kalpones stāsts» (The Handmaid’s Tale) ekranizācija, seriāls ar tādu pašu nosaukumu turpinās ar jaunām sērijām. LMT mājas viedtelevīzijā publicētas pirmās sešas sērijas no seriāla trešās sezonas.

Kā jau varēja nojaust pēc pirmajiem reklāmas rullīšiem, trešajā seriāla sezonā kalpones, kas dzīvo Gileādas republikā un spiestas pakļauties reliģiskam diktātam, gatavojas revolūcijai. 

"Pretošanās kustība Gileādā oficiāli neeksistē," rullītī saka galvenā varone kalpone Zemfreda. "Tāpēc mūs soda par ķecerību."

Noskaties trešās sezonas rullīti.

Seriālā, ko producē video straumēšanas vietne «Hulu», galvenā loma atvēlēta aktrisei Elisabetei Mosai (Elisabeth Moss), kas plašāk pazīstama no cita seriāla - «Mad Men».

Savukārt Atvudas distopija pirmo reizi izdota 1985. gadā un kopš tā laika piedzīvojusi neskaitāmus atkārtotus izdevumus. Lasāma arī latviešu valodā. Tiesa, jaunā sezona, kā arī otrā, vairs nebalstās oriģinālajā grāmatā, bet ar pašas Atvudas līdzdalību konsultantes lomā turpina stāstu ar tiem pašiem varoņiem.

Mārgareta Atvuda
Mārgareta Atvuda Foto: Reuters/ScanPix

Atvuda pagājušogad paziņoja, ka rakstīs šā stāsta turpinājumu. Grāmata ar nosaukumu "The Testaments", kas būs turpinājums «Kalpones stāstam», dienas gaismu ieraudzīs jau 2019. gada 10. septembrī.

Anotācija: Zemfreda ir kalpone un dzīvo Gileādas republikā. Reizi dienā viņa drīkst atstāt sava saimnieka mājas, lai dotos iegādāties pārtiku. Reizi mēnesī viņai ir jāatguļas uz muguras un jācer, ka saimnieks spēs padarīt viņu grūtu, jo laikmetā, kad dzimstība iet mazumā, Zemfredas un citu kalpoņu galvenā vērtība ir viņu spēja dzemdēt bērnus.

Taču Zemfreda vēl atceras laiku, kad viss bija citādi. Laiku, kad viņa mīlēja savu vīru un meitu, kad viņai bija darbs un pašai savi iztikas līdzekļi, kad viņai vēl bija atļauts mācīties.

The Handmaid's Tale
The Handmaid's Tale Foto: AP/Scanpix

 

 

 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu